Efficiënt afvalbeheer met slimme afvalcontainers

Afvalcontainers minder vaak legen dankzij sensoren die aangeven wanneer de containers vol zijn, waardoor vuilniswagens minder vaak de stad in hoeven. Daarnaast bieden de sensoren extra beveiliging voor de gebruiker en de mensen in de stad.

Veiligheid bij het comprimeren van afval
Om het ophalen van afval zo efficiënt, milieuvriendelijk en kostenbesparend mogelijk uit te voeren, wordt het afval door persen in de container gecomprimeerd. De container kan hierdoor 10x zoveel afval verwerken en hoeft hierdoor minder vaak geleegd te worden. De pers zit in de deksel van de container gemonteerd en is erg zwaar. Om de deksel eenvoudig te openen biedt een gasveer de juiste ondersteuning. Voor de veiligheid detecteert de elektromechanische kliksluiting of de afvalklep open staat, zodat de pers niet onverwacht in werking gesteld kan worden.

Smart city - Efficiënt afvalbeheer

Vandalismebestendig met 1 druk op de knop
Slimme openbare afvalbakken worden voorzien van allerlei sensoren. Om de informatie uit te kunnen lezen zijn de afvalbakken voorzien van een connectie met een draadloos netwerk. Door de klep te voorzien van een elektromechanische sluiting kan via het netwerk iedere afvalbak met 1 druk op de knop afgesloten worden. Dit is noodzakelijk tegen vandalisme bij grote evenementen, zoals bijvoorbeeld oudejaarsdag wanneer met vuurwerk veel afvalbakken opgeblazen worden.

afvalbeheer smart city

Interessante links

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies