Eenvoudig te bedienen serviceluiken

Eisen aan onderhoud
Een tractor rijdt door weer en wind over bevroren, natte en gortdroge akkers. Daarom is het onderhevig aan extreme temperaturen, trilling, vocht en stof. Veel slijtageonderdelen zullen dus regelmatig onderhoud nodig hebben. Het accucompartiment van de tractor wordt door een luik afgesloten om de kwetsbare onderdelen te beschermen. Voor onderhoud dient het luik echter eenvoudig en snel geopend te worden en moet het luik geopend blijven zodat beide handen vrij zijn om te werken. 

Duurzame oplossingen 
Dankzij een gasveer met dynamische demping wordt het serviceluik met gelijkmatige krachtsverdeling geopend, waardoor de scharnieren ontlast worden en de levensduur wordt verlengd. Daarnaast blijft het serviceluik open staan tijdens onderhoud en kan het middels een lichte handkracht weer gesloten worden. De gemonteerde sluiting zorgt er voor dat het serviceluik gesloten blijft tijdens het rijden. Uiteraard zijn de scharnieren en de sluiting in corrosiebestendige materialen uitgevoerd.

Gasveer dynamische demping KUHN Gasveer dynamische demping KUHN https://i.vimeocdn.com/video/470185473-9f1ab4fcd111238db817af0febf645c6e650c725a065b3312cbe14e82d84b4f3-d_100x75?r=pad PT0M55S 2014-04-03 Een gasveer met dynamische demping heeft een constante openingssnelheid, ook als de openingshoek groter is dan 90°. Door de verschuiving van het zwaartepunt van het paneel, zal bij een gewone gasveer de openingssnelheid toenemen: het paneel zwaait te snel open en gaat natrillen. Dankzij dynamische demping blijft de snelheid constant en komt het paneel zachtjes tot stilstand. Download de CAD Files van de gasveer op: www.onkenhout.nl/gasveren/speciale-functies-lift-o-mat/gasveer-dynamische-demping.html No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. gas spring,dynamische demping,KUHN,scharnieren,Stabilus,gasveer,gasveren,Onkenhout


Verlengen van de productlevenscyclus
Een agrariër is trots en zuinig op zijn voertuig en machines. Daarom is het van belang dat de kwaliteit van de gebruikte materialen hoog is. De gasveer, sluitingen en scharnieren dragen bij aan de bescherming van de kwetsbare onderdelen. Hierdoor heeft de agrariër langer plezier van zijn tractor. Tijdens de ontwerpfase van de tractor en van het serviceluik bieden de online CAD Files van onze producten meer inzicht in functionaliteit en dimensie.

Interessante links