Besparen op productiekosten

De IJsbergfilosofie
De kosten van de aanschaf van de componenten en de afschrijving op het gereedschap maken slechts een klein deel uit van de uiteindelijke kostprijs. Het grootste gedeelte van de kosten van een product hebben betrekking op de indirecte kosten, ofwel het gedeelte van de kosten dat zich onder water bevindt. Indirecte kosten hebben o.a. betrekking op het assemblage- en productieproces, intern transport, afkeur, stilstand en kwaliteitscontrole. Om tot een succesvol ontwerp te komen is het van belang dat aan al deze elementen aandacht wordt besteed.

Ijsbergfilosofie
Het grootste gedeelte van de kostprijs van een product wordt bepaald door de onzichtbare (indirecte) kosten.


Onze expertise, uw besparing

Onkenhout gebruikt een in eigen huis ontwikkeld analysemodel dat gebaseerd is op de Design For Assembly methodiek. Op deze manier brengen wij voor u in kaart wat de invloed van de besparing is ten opzichte van de initiële investering en de aanschaf van de componenten. Zo kunt u verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken en de te behalen besparingen meetbaar en inzichtelijk maken. U weet dus altijd zeker dat u kiest voor een oplossing die het beste past bij uw productontwerp.

Meetbaar verschil

Met ons DFA model maken wij uw besparingen meetbaar en inzichtelijk

Uw vraag, onze uitdaging
Wilt u ook weten of u kunt besparen?
Onkenhout werkt volgens het "first time right" principe waarmee wij u op verschillende manieren ondersteunen van het ontwerp tot aan de productie van het eindproduct. Zo bieden wij u hulp bij het testen van prototypes en eventueel bij het opstarten van de productie. Uit onze ervaring blijkt dat dit belangrijke succesfactoren zijn, zeker wanneer er binnen een bedrijf van productietechnologie gewisseld wordt. Zo vereist bijvoorbeeld het omschakelen van een lasproces naar een klinkproces een goede voorbereiding, waarbij meestal multidisciplinaire teams betrokken zijn.


Zij gingen u voor

Deze bedrijven hebben onze expertise ingeroepen om hun productiekosten aanzienlijk te reduceren. Bekijk de video's:

Advies nodig?
Bel ons op tel.: +31 (0) 20-6600202 of mail naar: info@onkenhout.nl.

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies