Blindklinknagels vervangen gelast machineframe in vacuümverpakkingsmachine van Henkovac

Met meer dan 50 jaar ervaring is Henkovac één van de bekendste en meest vooraanstaande producent van vacuümverpakkingsmachines in de wereld. Doordat Henkovac de frames van de verpakkingsmachines klinkt i.p.v. te lassen is de totale productie tijd verkort van 6 uur naar < 20 minuten. Met als resultaat een kostenbesparing van 40% op het frame.

Het frame van de verpakkingsmachine bestond uit een gelaste structuur van roestvaststalen buizen. Dit proces vraagt om vakmanschap, was zeer tijdrovend en vormde steeds vaker een bottle-neck in de productie. Om de doorlooptijd te verkorten en de kwaliteit van het frame te vergroten is Henkovac op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing. Samen met Onkenhout is er een re-design project gestart om het frame modulair samen te stellen met M-Lok blindklinknagels. Het grote voordeel van de M-Lok blindklinknagel is de gatvullende werking van de nagelhuls. Er kunnen ruime montagegaten worden toegepast voor een snelle assemblage. Door de gatvulling van de M-Lok nagels ontstaat een zeer nauwkeurige en stijve constructie. Door het lassen te vervangen met klinken zijn de werkomstandigheden fors verbeterd. De nabewerkingen (slijpen en richten) zijn nu niet meer nodig. De totale productie tijd is verkort van 6 uur naar nog geen 20 minuten. Met als resultaat een 40% kostenbesparing op het frame.

Bekijk in de video waarom onze klant Henkovac zijn productieproces heeft aangepast naar M-lok blindklinknagels:

Blindklinknagels in vacuümverpakkingsmachine Blindklinknagels in vacuümverpakkingsmachine https://i.vimeocdn.com/video/509396296-3eb350a8fa5fde0faaa1a0ee88c5264877dfe6fe9d9a79fd104a45c5b935b529-d_100x75?r=pad PT2M6S 2014-12-09 Door de frames te klinken in plaats van te lassen heeft de klant de productietijd terug kunnen brengen van 6 uur naar nog geen 20 minuten met als resultaat een kostenbesparing van 40% op het frame. Het grote voordeel van de gebruikte M-lok blindklinknagel is de gatvullende werking van de nagelhuls. Er kunnen ruime montagegaten worden toegepast voor een snelle assemblage. Door de gatvulling van de structurele blindklinknagels ontstaat een zeer nauwkeurige en stijve constructie. Bekijk de specificaties en online CAD Files van de M-lok blindklinknagel op: www.onkenhout.nl/blindklinknagels-en-klinkbouten/popnagel-zwarebelasting-gatvullend/blindklinknagels-vacuumverpakkingsmachine.html No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. lean manufacturing,kostenbesparing,doorlooptijd,vacuümverpakkingsmachine,verpakkingsmachine,Onkenhout,bindklinknagel,popnagel,popnagels


Voordelen van niet meer lassen maar klinken

  • Forse verbetering van de werkomstandigheden (geen lasdampen, lasspetters, geluidsoverlast etc.)
  • Zeer stijve constructie door radiale uitzetting nagelhuls M-Lok blindklinknagel
  • Kortere doorlooptijd waardoor er sneller ingespeeld wordt op de vraag van de markt (lean manufacturing)
  • De totale productietijd is verkort van 6 uur naar nog geen 20 minuten
  • Resultaat: 40% kostenbesparing

Klik op blindklinknagels voor CAD Files, monsters en specifieke productinformatie