40% kostenbesparing door klinken i.p.v lassen

Het gelaste frame van de verpakkingsmachines van Henkovac vereiste vakmanschap, was arbeidsintensief en vormde een bottle-neck in de productie. Henkovac zocht naar een flexibel bevestigingssysteem waardoor de productietijd gereduceerd kon worden.

Productietijd verkort van 6 uur tot 20 minuten
Henkovac is met meer dan 50 jaar ervaring één van de bekendste producenten van vacuümverpakkingsmachines in de wereld. Doordat Henkovac de frames van de verpakkingsmachines is gaan klinken in plaats van te lassen is de totale productietijd verkort van 6 uur naar 20 minuten.

Samen met Onkenhout is er een re-design project gestart om het frame modulair samen te stellen met M-Lok blindklinknagels. Het grote voordeel van de M-Lok blindklinknagel is de gatvullende werking van de nagelhuls. Er kunnen ruime montagegaten worden toegepast voor een snelle assemblage. Door de gatvulling van de M-Lok nagels ontstaat een zeer nauwkeurige en stijve constructie. Daarnaast zijn door het lassen te vervangen door klinken de werkomstandigheden fors verbeterd, nabewerkingen zoals slijpen en richten zijn nu niet meer nodig.

Bekijk in de video waarom Henkovac zijn productieproces heeft aangepast naar M-Lok blindklinknagels:


Voordelen van klinken ten opzichte van lassen:

  • Forse verbetering van de werkomstandigheden (geen lasdampen, lasspetters, geluidsoverlast etc.)
  • Zeer stijve constructie door radiale uitzetting nagelhuls M-Lok blindklinknagel
  • Kortere doorlooptijd waardoor er sneller ingespeeld wordt op de vraag van de markt (lean manufacturing)
  • De totale productietijd is verkort van 6 uur naar nog geen 20 minuten
  • Resultaat: 40% kostenbesparing

Klik op blindklinknagels voor CAD Files, monsters en specifieke productinformatie:

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies