Structureel klinken: de voordelen t.o.v. bout en moer

1. Door de hoge snelheid en de eenvoud van dit proces kunt u de productietijd tot 75% reduceren.

Tijdswinst:

  • Minder manipulatie
  • Minder losse onderdelen
  • Tijd klinken = 1/4 van de tijd voor het aandraaien van een bout en moer verbinding
  • 100% zekere verbinding

2. Deze 100% zekere verbinding is bestand tegen vibratie en stelt u in staat om minder bevestigerste gebruiken waardoor u kunt besparen op gewicht en kosten.

3. Forse verbetering van de werkomstandigheden (geen lasdampen, lasspetters, geluidsoverlast etc.)

4. Klinken maakt een modulaire opbouw van de constructie mogelijk. Hierdoor kunnen delen van de productie worden uitbesteed en zijn er kostenbesparingen, aangezien het te transporteren volume kleiner is. Kortere doorlooptijd waardoor er sneller ingespeeld wordt op de vraag van de markt (lean manufacturing)

5. De zeer grote nauwkeurigheid waarmee tegenwoordig plaatwerk en buismateriaal kan worden bewerkt, maakt het mogelijk om met klinkverbindingen zeer stijve en maatvaste constructies op te bouwen De werkzaamheden verschuiven van complexe lasprocessen naar schone en eenvoudige assemblage.

6. De te verbinden materialen hoeven niet voorbehandeld of gereinigd te worden.

7. Een oppervlaktebehandeling (bijvoorbeeld een zink- of laklaag) wordt niet beschadigd door het klinken.

8. De kwaliteit van een klinkverbinding is geheel man-onafhankelijk. In tegenstelling tot boutmoer verbindingen is het niet nodig om speciaal gereedschap of een borgmiddel in te zetten. De verbindingen zijn sterk, trillingsbestendig, uniform en gecontroleerd.

 

Blindklinknagels