Weerbestendig en veilige sluiting in laadstation

Streetplug heeft gekozen voor de elektromechanische outdoor sluiting (R4-EM) vanwege de uitstekende betrouwbaarheid, connectiviteit, verborgen montage en veiligheid die het biedt. 

Het ondergrondse EV-laadstation van Streetplug wordt blootgesteld aan diverse weerselementen vanwege de plaatsing in de grond. Daarom moeten de componenten van Streetplug bestand zijn tegen verschillende omstandigheden zoals temperatuurschommelingen, condens, regen en vuil. De R4-EM sluiting met gesealde elektronica van Onkenhout voldoet aan deze eisen en meer.

 

Streetplug kiest voor:

 • Betrouwbaarheid
  Dankzij gesealde elektronica (IP56) en vervaardiging uit hoogwaardig RVS is deze elektromechanische sluiting uitermate geschikt voor buitengebruik. De sluiting blijft onder vochtige omstandigheden en grote temperatuurverschillen functioneren zoals het hoort en is bestand tegen corrosie. 
 • Connectiviteit
  Streetplug heeft gekozen om de sluiting aan te sturen met een app op de telefoon, met een RFID kaart of een afstandsbediening. Omdat de sluiting elektronisch aangestuurd wordt, kan het laadstation op afstand geopend worden. Daarnaast geeft de sluiting elektronische feedback aan de controller wanneer de sluiting gesloten is. Om de veiligheid te waarborgen wordt de laadsessie pas gestart als het deksel gesloten is. 
 • Verborgen montage
  De sluiting is verborgen gemonteerd aan de binnenkant van het laadstation. Dat is niet alleen veilig, maar ook vandalismebestendig. Het ontbreken van zichtbare inbraakpunten, verlaagt de kans op ongewenst openen. En niet te vergeten een verbetering van het uiterlijk design. Het ontbreken van zichtbare “lelijke” componenten maakt het ontwerp aantrekkelijk. 
 • Veiligheid
  In het kader van veiligheid is het belangrijk dat het laadstation niet ongewenst opent. Een openstaande Streetplug kan leiden tot schade aan voertuigen of letterlijk een struikelblok voor voetgangers vormen. Bij hoog grondwater vergrendelt de sluiting automatisch om onveilige situaties te voorkomen.

Benieuwd naar de impact van deze sluiting op uw ontwerp? Vraag onze experts om meer informatie en klik hieronder voor productspecificaties en 3D-bestanden.