Hoe gebruikt u telescoopgeleiders? Hier 3 voorbeelden!

Standaard denkt u bij telescoopgeleiders aan lades in een kast, maar er zijn veel voorbeelden waarbij geleiders niet zo conventioneel worden toegepast. Benieuwd hoe andere klanten geleiders gebruiken om hun productontwerp te verbeteren? Bekijk 3 voorbeelden.

Onderhoud aan accu’s en elektrische systemen
De elektrificatie brengt de nodige verandering met zich mee. Zo ook het onderhoud aan elektrisch aangedreven voertuigen of machines. De accu's en de elektrische verdeelsystemen moeten eenvoudig toegankelijk zijn voor onderhoud. Indien nodig moeten de modules ook snel uitwisselbaar zijn. Als u kiest voor een geleider met uitneembaar binnendeel trekt u een accu of elektrisch verdeelsysteem compleet uit het frame, zodat de service engineer er goed bij kan. Ook kunt u accu's en elektrische modules eenvoudig uitwisselen voor een nieuwe. 

Snelle toegang tot transportbak
Urban Arrow wilde voor hun nieuwe cargo fiets af van de openslaande deksel. Deze zit namelijk altijd in de weg; het ontneemt zicht, blokkeert minimaal vanaf 1 zijde de toegang tot de bak en kan tot last zijn voor andere weggebruikers. Het ontwerp werd rigoureus aangepast en er is gekozen om een telescoopgeleider te gebruiken. De geleider zorgt ervoor dat de constructie die de bak afsluit naar voren kan bewegen. Er ontstaat daarbij toegang tot de bak vanaf de linker-, rechter- en bovenkant, zonder dat er een deur of paneel de weg blokkeert. Een groot bijkomend voordeel is dat de bak horizontaal blijft, waardoor u een pakket of bagage makkelijk op de bak kunt zetten terwijl u de bak bedient. Zie hieronder de video van deze ingenieuze oplossing.

Eenvoudig opbouwen van display op locatie
Secrid ontwerpt en produceert hoogwaardige portemonnees voor het veilig opbergen van kostbare (bank)pasjes. Om de portemonnees van Secrid te kunnen tonen in de winkel, is een display ontwikkeld met daaronder afsluitbare lades voor accessoires en extra voorraad. Compleet geassembleerd is het display qua volume erg groot en is daarom niet geschikt voor verzending. De oplossing is het display modulair te produceren waardoor het op locatie kan worden opgebouwd. De lades en de framedelen worden als een “flatpack” verzonden, waarbij gekozen is om te werken met telescoopgeleiders met uitneembaar binnendeel. De lades worden door de fabrikant al voorzien van het binnendeel van de geleider. Het buitendeel wordt ook vooraf gemonteerd op het frame. Na verzending wordt op locatie de lade eenvoudig in het frame geschoven, zonder gebruik van bevestingscomponenten, gereedschap of afstelling.

Geïnspireerd geraakt door onze cases? Onze deskundigen zitten voor u klaar en denken graag met u mee, neem contact op via tel: 020-6600202 of mail naar info@onkenhout.nl. Direct een keuze maken uit onze geleiders kan via een klik op onderstaande afbeelding. 

 

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies