Snel en voordelig assembleren

De trend bij nieuwe productontwerpen en redesigns is het focussen op Design for Assembly.

Met andere woorden de assemblage-optimalisatie van het product of systeem. Het resultaat hiervan is het produceren tegen minimale kosten, minder onderdelen, minder bewerkingen en eenvoudige assemblage. Hieronder drie succesverhalen waarin significante verbetering van het assemblageproces is gerealiseerd met onze producten.

1. Snel deuren en panelen plaatsen zonder te schroeven

Met afneembare scharnieren is het mogelijk om vooraf het ene scharnierblad te monteren aan het frame en het andere blad aan de deur. Dit is een groot voordeel als er tijdens afmontage geen ruimte voor gereedschap is voor bevestiging van de scharnieren. Ander voordeel is dat de deur tijdens assemblage door één persoon eenvoudig gehangen of ingeklikt kan worden, terwijl dit anders door twee personen gedaan werd. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook arbeidskosten. Afneembare scharnieren worden gebruikt in een breed soort toepassingen zoals een elektriciteitskast.

 

Modulair produceren scharnieren

 

2. Korte downtime door snel uitneembaar binnendeel

Telescoopgeleiders zijn gemakkelijk te monteren in metalen behuizingen, zoals bij het incheckapparaat van een luchtvaartmaatschappij. De geleiders zijn voorzien van een uitneembaar binnendeel, zodat één deel bevestigd kan worden aan het machineframe en het andere deel aan de lade. De geleiders zorgen voor een optimale toegankelijkheid tijdens onderhoud en reparaties. Bij ingrijpende storingen van de ticketprinter is het gehele binnendeel van de machine snel uitwisselbaar. Zo wordt er tijd bespaard tijdens montage en bij onderhoud in het veld.

 

modulair assembleren

 

3. Besparing in productietijd met klinken i.p.v. lassen

Door het omzetten van lassen naar klinken is een tijdsbesparing van ca. 30% bereikt:

  • De nabewerkingen (slijpen en richten) zijn nu niet meer nodig.
  • Door het slimme modulaire ontwerp van dunwandige profielen en gezet plaatwerk wordt ook nog eens 20% op het materiaal bespaard.

De structurele blindklinknagels zijn een perfect alternatief voor lassen en worden betrouwbaar en snel gemonteerd. Het grote voordeel van de M-Lok blindklinknagel is de gatvullende werking van de nagelhuls. Er kunnen ruime montagegaten worden toegepast voor een snelle assemblage. Door de gatvulling van de M-Lok nagels ontstaat een zeer nauwkeurige en stijve constructie.


 Klantencase ZAHORANSKYKlik hieronder voor video's, CAD Files en product specificaties:

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies