Henkovac vervangt gelast machineframe door geklonken constructie

Doordat Henkovac de frames van de verpakkingsmachines klinkt ipv te lassen is de totale productie tijd verkort van 6 uur naar < 20 minuten. Met als resultaat een kostenbesparing van 40% op het frame .


Met meer dan 50 jaar ervaring is Henkovac één van de bekendste en meest vooraanstaande producent van vacuüm verpakkingsmachines in de wereld.

Het frame van de verpakkingsmachine bestond uit een gelaste structuur van roestvaststalen buizen. Dit proces vraagt om vakmanschap, was zeer tijdrovend en vormde steeds vaker een bottle-neck in de productie. 

Om de doorlooptijd te verkorten en de kwaliteit van het frame te vergroten is Henkovac op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing. Samen met Onkenhout is er een re-design project gestart om het frame modulair samen te stellen met M-Lok blindklinknagels.

Het grote voordeel van de M-Lok blindklinknagel is de gatvullende werking van de nagelhuls. Er kunnen ruime montagegaten worden toegepast voor een snelle assemblage. Door de gatvulling van de M-Lok nagels ontstaat een zeer nauwkeurige en stijve constructie.

Door het lassen te vervangen met klinken zijn de werkomstandigheden fors verbeterd. De nabewerkingen (slijpen en richten) zijn nu niet meer nodig. 

De totale productie tijd is verkort van 6 uur naar nog geen 20 minuten. Met als resultaat een 40% kostenbesparing op het frame.

Klik op de foto voor een demonstratie video, productinformatie en CAD files >>

Klinken vs lassen Henkovac