Het gemak van de vlakke kliksluiting. Bekijk de video>

Vlakke afwerking van producten en machines heeft veel voordelen.

Het bevordert aerodynamica, voldoet aan de machinerichtlijnen en creëert een compact design. De vlakke kliksluiting van kunststof (hiernaast afgebeeld) biedt deze eigenschappen, en meer:Kliksluitingen 

 

Aerodynamisch gunstig ontworpen

Vlak ingebouwde sluitingen hebben veel minder luchtweerstand dan hun verwante opbouwsluitingen. De verbeterde aerodynamische eigenschappen, maar ook het lichte gewicht van de kunststof sluiting dragen bij aan brandstofbesparing. Om geluid door windruis te beperken, wordt ook de vlakke kliksluiting gebruikt in mobiele toepassingen. Denk hierbij aan luiken en compartimenten aan de buitenkant van speciale voertuigen.

 

Zeer veilig en met slot toegankelijk

Kleding kan achter machines en apparaten met uitstekende onderdelen blijven haken met lelijke gevolgen. Het inzetten van sluitingen die vlak worden ingebouwd zorgen er voor dat deze ongelukken tot een minimum beperkt blijven. Daarnaast kan de vlakke kliksluiting uitgevoerd worden met slot, waardoor toegang voor onbevoegden wordt tegengegaan. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld laboratorium apparatuur.

 

Bespaart ruimte

In het geval van flight cases wordt de vlakke kliksluiting ingezet voor het zo compact mogelijk houden van het product. De flight cases kunnen door de vlakke afwerking strak naast elkaar geplaatst en ook gestapeld worden. Dat bespaart enorm veel ruimte tijdens het vervoer.

 

Geschikt voor buitentoepassingen

De vlakke kliksluiting is uitgevoerd in een kunststof PC/PBT mengsel en alle draaiende componenten in RVS. De sluiting is met deze materialen goed bestand tegen corrosie en daardoor geschikt om in buitentoepassingen in te zetten.

 

Makkelijk te gebruiken

Door de deur of het paneel dicht te drukken, valt de vlakke kliksluiting in het slot. Deze handeling is natuurgetrouw en verhoogt het gebruiksgemak. De sluiting is te openen door de handgreep te bedienen. Het veermechanisme zorgt er voor dat de handgreep en de pal automatisch terug veren in de vergrendelde positie. 

 

Bekijk de voordelen visueel weergegeven in onderstaande video: 

Vlakke kliksluiting met handgreep, kunststof Vlakke kliksluiting met handgreep, kunststof https://i.vimeocdn.com/video/676070948-af1ad81a939882b09c9e3c967ffcb0b727273bdd4ebc881cc3d514f97a44aba9-d_100x75?r=pad PT1M15S 2017-06-20 Kliksluiting voor vlakke inbouw en gebruiksvriendelijke bediening: dichtklikken bij sluiten, trekken om te openen. De montage van de kliksluiting is snel en eenvoudig en het mooie design draagt bij aan het uiterlijk van uw toepassing. Corrosiebestendig en met en zonder slot leverbaar. De sluiting is tevens van binnenuit bedienbaar, indien open of op slot. No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V.

 

Productspecificaties, CAD Files en meer informatie:

Werkt u met CAD Files? Klik op het gewenste product hieronder, vraag een CAD File aan en binnen 10 seconden staat het bestand op uw PC!