Het sluitsysteem in enkele minuten afstellen met klik-in kabels

De luxe campers van de Duitse fabrikant Morelo vereisen state-of-the-art productietechnologie met traditioneel vakmanschap. Door het gebruik van een slim en efficiƫnt sluitsysteem voor hun bagageluik werd de assemblagetijd verkort van 80 naar 20 minuten.

Besparing in tijd en mankracht zorgt voor grotere efficiëntie in de productie bij Morelo. Hierdoor blijven de levertijden van de campers kort, de assemblage flexibel en de kosten laag.

Onze uitdaging bij Morelo
Voor het realiseren van bovengenoemde besparing gingen wij samen met Morelo op zoek naar de beste oplossing. Om een efficiënte werking van het bagageluik te verwezenlijken wordt gebruik gemaakt van elektromechanische sluitingen. De uitdaging hierin is dat de panelen bij stroomuitval ook geopend moeten kunnen worden. Om dit op te lossen werd gekozen om de mechanische vrijgave van de sluiting te bedienen via een bowdenkabelsysteem.

Morelo camper bagageluik

Voordeel: van 80 naar 20 minuten
Het installeren, afstellen en vrijwaren van trillingen van deze kabels vergde veel tijd om te assembleren. Met de klik-in bowdenkabels zijn de drie componenten perfect op elkaar afgestemd en is de montagetijd teruggebracht naar 20 minuten. Tevens voldoet deze oplossing ook aan de gestelde veiligheidseisen bij stroomstoringen.

 

Afstandbedienbare sluitingen systeem Afstandbedienbare sluitingen systeem https://i.vimeocdn.com/video/731439947-448fdd0b33cdb2cd8e163afcb407beb62688a127cc12dbeb63ef13caadc8bf37-d_100x75?r=pad PT1M47S 2018-09-20 Download de CAD Files van de afstandbedienbare sluitingen: https://www.onkenhout.nl/sluitingen/afstandbedienbare-sluitingen.html Het afstandbedienbare sluitsysteem wordt gebruikt als de manuele bediening voor het openen van een deur of paneel op een andere plek gebeurt als waar de sluitingen zijn gemonteerd. De afstand tussen de positie van de bediener tot aan de sluiting wordt overbrugd met een vrijgavekabel. Het complete sluitsysteem bestaat daardoor minimaal uit een bediener, een kabel en een verborgen kliksluiting. Omdat deze drie componenten perfect op elkaar zijn afgestemd is afstelling niet noodzakelijk. No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. sluitsysteem,afstandbedienbaar,mechanische vrijgave,bedieners,dubbele vrijgave,kliksluiting,southco,sluitingen,sluiting,afstanbedienbare sluitingen

Uw vraag, onze uitdaging
Wilt u ook weten of u kunt besparen op uw ontwerp? Dan denken wij graag met u mee. Door het combineren van elkaars kennis, ervaring en creativiteit kunnen wij samen de juiste oplossing en de meest optimale werkwijze voor uw vraagstuk bepalen.

Bel ons op het nummer +31 0(20) 6600 202 of mail ons via info@onkenhout.nl.

Ga door naar het productassortiment of lees meer over het afstandbedienbaar sluitsysteem: