Hoe corrosiebestendig zijn RVS pianoscharnieren?

Kent u het verschil tussen pianoscharnieren in RVS 304 en in RVS 316? En weet u welke metaalcombinaties galvanische corrosie veroorzaken?


Het verschil tussen RVS 304 en RVS 316
RVS 304 en 316 worden heel vaak gebruikt in de maakindustrie. Door de toevoeging van molybdeen is RVS 316 bestand tegen putcorrosie in zouthoudende milieus. Daarom past men RVS 316 toe in zeer corrosieve omgevingen, zoals aan de kust, op schepen, in leidingen, warmtewisselaars, cv-ketels en buitentoepassingen in het algemeen. RVS 304 wordt toegepast in een iets minder corrosieve omgeving, bijvoorbeeld in voertuigen, grootkeukens, medische apparaten of in machines voor de voedingsindustrie.

Er bestaan ook corrosiebestendige pianoscharnieren in andere materialen:

  • Aluminium: licht, sterk en corrosiebestendig. Geschikt voor toepassigen waar gewichtsbesparing belangrijk is.
  • Kunststof: duurzaam en corrosiebestendig. Kan temperaturen aan van -40°c tot +80°C. 
Bekijk onze toepassingen met corrosiebestendige pianoscharnieren in urgentievoertuigen, marktwagens en luchtvrachtcontainers. 

markten pianoscharnier 


Let op voor galvanische corrosie als je metaalsoorten combineert
Galvanische corrosie wordt veroorzaakt door het potentiaalverschil tussen de metalen die met elkaar in contact zijn. Hoe groter het potentiaalverschil, hoe sneller de aantasting van het materiaal. Bekijk welke metaalcombinaties je beter kan mijden in ons artikel over galvanische corrosie


Corrosiebestendige pianoscharnieren
Klik op de afbeelding voor types, afmetingen en online CAD-files.