VIDEO: 3 voordelen van een flexibele overslagsluiting!

De overslagsluiting kenmerkt zich door een paneel of klep onder voorspanning te kunnen sluiten.

Zodoende kan de sluiting gebruikt worden om een pakking te comprimeren voor stof- en waterdichte toepassingen.
Ook zijn deze sluitingen geschikt in mobiele toepassingen of bij bewegende/trillende machines, omdat de sluiting trillingen reduceert.

Het gebruik van een flexibele overslagsluiting geeft nog 3 extra voordelen:

  • Absorberen van schokbelasting:
    Vooral in mobiele toepassingen zoals (off-road) voertuigen worden onderdelen blootgesteld aan hevige schokken. Om te voorkomen dat sluitingen of zelfs scharnieren afbreken, kan een flexibele overslagsluiting gebruikt worden. Niet de constructie, maar het rubber kunststof absorbeert de schokken. Dit verlengt de levensduur.
  • Opvangen van uitlijningstolerantie:
    Bij het gebruik van grote kunststof kappen of scharnieren met veel axiale en/of radiale tolerantie, kan de uitlijning een probleem zijn. De kap of klep sluit niet consistent aan op het frame bij het dichtdoen. Vanwege de flexibiliteit van de overslagsluiting kunnen deze uitlijningstoleranties voor een groot deel opgevangen worden.
  • Corrosiebestendig materiaal:
    De flexibele overslagsluiting is van een rubber kunststof materiaal gemaakt met RVS onderdelen. Hierdoor is deze sluiting geschikt voor het gebruik in toepassingen waar corrosie voor kan komen.

Zien hoe het werkt? Bekijk de video:

Overslagsluiting Overslagsluiting https://i.vimeocdn.com/video/927011615-60a9a79d1c8f5d193643f25acb325d5f99d266f035f516cda7a85658a4de5f79-d_100x75?r=pad PT1M2S 2020-07-20 De elastische overslagsluiting (C7) genereert een grote klemkracht met een lichte bediening. Dankzij het corrosie- en UV-bestendige materiaal is deze sluiting geschikt voor buitentoepassingen. Het rubber materiaal absorbeert trillingen en schokken. De flexibele sluiting vangt toleranties in de uitlijning op. Er zijn verschillende sluitplaten leverbaar. Meer weten? Bekijk de productspecificaties van de elastische overslagsluiting op: https://www.onkenhout.nl/sluitingen/overslagsluitingen-en-spansluitingen/c7-elastische-sluiting.html No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. sluitingen,c7,elastische overslagsluiting,overslagsluiting,onkenhout,sluiting

Meer informatie over flexibele overslag- en spansluitingen? Klik dan op onderstaande producten voor CAD Files, monsters en specifieke productinformatie: