Gasveren verhogen het onderhoudsgemak van modulaire videowanden!

Verhoogde weerstand tegen breuk en eenvoudig en snel onderhoud - gasveren in een meterslange video wall.

Barco's nieuwste videomuur is een naadloze reeks LCD-schermen die gebruikt wordt als een informatiemuur in controlekamers van luchthavens, verkeerscentra, op handelsbeurzen en bij nieuwszenders. Niet alleen de buitenkant van dit systeem is state-of-the-art, ook het interieur is modern en gemakkelijk te onderhouden dankzij de innovatieve montageoplossing met ingebouwde gasveren.

gasveren barco video wall

Veiligheid tijdens onderhoudswerkzaamheden

De schermen die in de videowand zijn geïnstalleerd wegen elk 15 kg en zijn vanwege de ontbrekende beschermrand zeer gevoelig. Voor onderhoud en reparatie is toegang tot de achterkant van de schermen essentieel, maar is het ook cruciaal dat de schermen elkaar niet raken. 

Om deze reden heeft Barco een montagesysteem met gasveren ontwikkeld dat het gewicht van de schermen absorbeert en ervoor zorgt dat ze eenvoudig gekanteld kunnen worden. De engineers van Barco hebben hierbij gebruik gemaakt van onze technische ondersteuning en ons inbouwadvies. 

Wilt u ook een inbouwadvies waarbij wij een gasveerbeweging simuleren of het prototype van een gasveer in uw project testen? Vraag vrijblijvend advies.