Lichtgewicht geleiders in aangepaste autostoelen dragen met gemak tot 438 kg

Telescoopgeleiders en lineaire geleiders zijn perfect om gemakkelijk toegang te creëren voor zwaarbelaste toepassingen (>100 kg) zoals mobiele wageninrichtingen, opslagplateaus en zware machineonderdelen.


Voor deze toepassingen worden vaak zware geleiders ingezet van gewalste stalen profielen. Met aluminium geleiders voor zware belastingen bieden wij nu lichtgewicht en corrosiebestendige alternatieven. Zo heeft de veelgebruikte DA4160 geleider een eigengewicht van slechts 5 kg en een draagvermogen van 300 kg bij 600 mm lengte!

Een aantal voorbeelden uit de praktijk >>

 • Veigel aluminium geleider

  Aluminium geleider voldoet aan veiligheidseisen in autostoel

  Veigel is een fabrikant van rijhulpmiddelen voor mensen met een lichamelijke beperking. Voor een aangepaste autostoel voor rolstoelgebruikers waren zij op zoek naar een geleider met een zeer hoog draagvermogen. Het hoge gewicht van stalen geleiders is echter nadelig voor het maximale draagvermogen, brandstofverbruik en de handeling van het voertuig. Aluminium geleiders met een draagkracht van 438 kg waren dé ideale oplossing. 

  Klik en lees verder >>

 • Aluminium geleider in zware toepassing

  Corrosiebestendige geleider verplaatst 200 kg zware meetcel voor gasmeting

  In industriële apparatuur voor gasanalyse worden volledig uittrekbare aluminium geleiders toegepast. De meetcel voor de bemonstering van de gassen bestaat uit een cilinder van ca. 200 kg en neemt in uitgeschoven positie een monster van het gas. Vervolgens schuift de meetcel geheel automatisch in het apparaat voor de analyse. Aangezien de omgeving van de meetcel corrosiebestendig moet zijn, is er gekozen voor de aluminium DA4160 geleider met roestvaststalen kogels en kogelhouders. Met een draagvermogen van 300 kg voldoen deze geleiders aan het zeer zware testprogramma van de klant.

Overzicht lichtgewicht geleiders voor zware toepassingen: klik voor productspecificaties en online CAD Files >>