Veilig en hygiënisch: zorg voor een vlakke en greeploze afwerking

Bij het ontwerpen van meubels of apparaten voor de medische branche, kiest men vaak voor een vlakke afwerking omdat dit gemakkelijker te reinigen is. Maar ook in andere sectoren is een veilig en hygiënisch ontwerp relevant.

Zoals bij winkelinrichting, in bussen en treinen, en natuurlijk ook in machines en apparaten voor de voedingsindustrie, wordt een veilig en hygiënisch ontwerp steeds belangrijker om de verspreiding van besmettelijke virale infecties te voorkomen.

greeploze toegang


Wij hebben 3 oplossingen voor een greeploze toegang tot meubels en apparaten voor u op een rij gezet:

  1. Openen met de knie: ladegeleiders met druksluiting

    Lades van medische kasten kunnen voorzien worden van geleiders met druksluiting (push-to-open). Zo kan de medische staf het ladefront indrukken met de knie of met de hand om de lade te openen of te sluiten. Dit maakt een handgreep en een sluiting overbodig. Door de vlakke afwerking is de kast gemakkelijker te reinigen.

  2. Vanzelf sluiten of openen met veerscharnieren
    Met veerscharnieren zorgt u ervoor dat luiken en panelen op een heel eenvoudige manier vanzelf open of dicht gaan. Veerscharnieren zijn verkrijgbaar met lichte of zware veerkracht.

  3. Op afstand openen: combineer een elektromechanische sluiting met een gasveer
    Door een elektromechanische sluiting te combineren met een gasveer, kan een luik of paneel automatisch geopend of gesloten worden. Net zoals de kofferbak van een auto op afstand geopend kan worden. U kunt kiezen uit verschillende bedieningssystemen, zoals badges en kaartlezers.


Bekijk de video's van deze 3 oplossingen om de werking ervan te zien: