Hefboomsluitingen: grote sluitkracht met vederlichte bediening

Een hefboom is een mechanisme waarmee een kleine kracht in combinatie met een grote beweging wordt omgezet in een kleine beweging met een grote kracht.

De hefboomsluiting is dankzij dit principe zeer geschikt voor het hermetisch of water- en stofdicht afsluiten van panelen en deuren. Een handige bijkomstigheid is dat de hefboom ook direct kan dienen als handgreep, zoals bij de luchtbehandelingsunit hieronder. 


Bekijk de hefboomsluitingen met aantrekken werking en download CAD Files >

 

hefboomsluiting onkenhout


Vlakke hefboomsluiting met aantrekkende werking

De C5 vlakke hefboomsluiting is nagenoeg vlak in te bouwen en daarmee uitermate geschikt voor de trailerbouw. Toegangsluiken kunnen door de aantrekkende werking waterdicht en trillingsvrij gesloten worden. De afsluitbare versie van de sluiting zorgt voor extra bescherming tegen onbevoegd openen. Er zijn verschillende uitwisselbare slotopties te verkrijgen en de sluiting is geschikt voor NEMA4 of IP65 toepassingen.

Bekijk hier de vlakke hefboomsluiting met aantrekkende werking >

    

 

 

 


hefboomsluiting onkenhout


Hefboomsluiting voor hermetische afsluiting

In de HVAC-industrie wordt veel gebruik gemaakt van sandwichpanelen. De A7 hefboomsluiting wordt aan de buitenzijde gemonteerd waardoor de isolerende werking van het paneel volledig behouden blijft. De hefboomwerking zorgt dat de deur hermetisch afgesloten kan worden.

 

Bekijk hier de hefboomsluiting voor hermetische afsluiting >

  

 

   

 


hefboomsluiting onkenhout


Hefboomsluiting met zwelfunctie

Om de panelen en kappen snel te kunnen wisselen wordt bij de racekart gebruik gemaakt van de uiterst trillingsbestendige hefboomsluiting met zwelfunctie. Doordat de sluiting uit één geheel bestaat kunnen er geen componenten kwijtraken. In deze toepassing is de sluiting geïntegreerd in de panelen waardoor er weinig kans op letsel bestaat. De gebruikte hefboomsluiting is geschikt voor belasting tot 500N (rekenbelasting voor korte periode).

 

Bekijk hier de hefboomsluiting met zwelfunctie >