VIDEO: Bobtail klinkbouten, oplossingen voor loslopende bout moer verbindingen

Kverneland Group, een ontwikkelaar en producent van landbouwwerktuigen, stond voor de uitdaging om een betrouwbare verbinding te realiseren voor het bevestigen van sproeiarmen aan het chassis van de spuit-installatie.

De toegepaste bout moer verbindingen kwamen los en braken soms ook af. Ook maakt het hoge aandraaimoment bij bout moer verbindingen het noodzakelijk om de moeraanzetters in een reactiearm op te spannen, waardoor het aandraaien van de verbindingen tijdrovend is en lastig toe te passen in krappe ruimtes.

Door gebruik te gaan maken van Bobtail klinkbouten heeft Kverneland Group een goede en betrouwbare oplossing gevonden. Bij plaatsing van Bobtail klinkbouten wordt zonder rotatie een zeer consistente en hoge voorspanning opgebouwd. Vergeleken met bout moer verbindingen biedt de Bobtail een 5 tot 10 maal hogere vermoeiingssterkte. Verder is geen sluitring onder de kop nodig, omdat het plaatoppervlak niet beschadigd wordt. Ook ten aanzien van de bereikbaarheid tijdens assemblage biedt de Bobtail voordelen, omdat het compacte gereedschap slechts aan één zijde van het werkstuk nodig is. Tevens worden de Bobtail klinkbouten razendsnel en geruisloos geïnstalleerd.

Klik op de video en bekijk de ervaring van Kverneland Group >>
Klik op onderstaand product voor productspecificatie en CAD Files