Nieuwe kunststof frictiescharnieren! Ontdek alle voordelen en bekijk de video >>

Frictiescharnieren houden kleppen, deuren en panelen in elke gewenste positie en zonder extra hulpmiddelen open. Naast onze bekende frictiescharnieren in gietzink of aluminium leveren wij dit scharnier met constante frictie nu ook in kunststof.

Voordelen van het kunststof frictiescharnier:

 • Licht gewicht
 • Geschikt voor buitentoepassingen
 • Beschikbaar met ingegoten draadeinden voor mooie afwerking
 • Hoge kwaliteit
 • Lagere prijs!

Wanneer kiest u voor een frictiescharnier?

 • Ruimtebesparing:
  Het frictiescharnier houdt kleppen en panelen in elke gewenste hoek open. De ruimte die normaliter door gasveren en deurstoppers wordt ingenomen is nu vrij om te gebruiken.
 • Positionering:
  Het scharnier met constante frictie wordt gebruikt in diverse producten. Zo kan een display gemonteerd worden met frictiescharnieren, waardoor het display eenvoudig in elke hoek te positioneren is. Dat optimaliseert de kijkhoek voor alle gebruikers.
 • Service:
  Met frictiescharnieren houdt de service engineer zijn handen vrij. Het paneel of de deur wordt door het frictiescharnier open gehouden. Deze waait of valt niet dicht terwijl de engineer met zijn werkzaamheden bezig is.
 • Trillen en schokken:
  In mobiele toepassingen houdt het frictiescharnier de display, deur, klep of paneel goed in positie. Schokken of zware trillingen zijn voor het frictiescharnier geen probleem om naar wens te kunnen functioneren.

Welk frictiescharnier past bij uw toepassing?
Constante frictiescharnieren hebben een ingebouwde vaste weerstand. Dat betekent dat een frictiescharnier meerdere versies heeft met ieder een specifieke weerstand. Om het juiste scharnier met de juiste weerstand te kunnen kiezen, dient vooraf bepaald te worden welke weerstand het scharnier moet kunnen leveren. Klik hier om dit te berekenen. 

Advies op maat
Onze engineers helpen u graag bij het selecteren van het juiste scharnier en geven advies over de opties met symmetrische en asymmetrische weerstand. Bel ons op het nummer +31 (0)20 6600 202 of mail ons via info@onkenhout.nl.

Bekijk onze video met uitleg over het constante frictiescharnier:

Scharnier met constante frictie Scharnier met constante frictie https://i.vimeocdn.com/video/543306500-7448fc194ebc01927aab39b9ec6b23b656bcb23425ef133802a1d9de8bc2891d-d_100x75?r=pad PT1M11S 2015-11-10 Scharnieren met constante frictie houden deuren en panelen (in elke gewenste positie) open zonder extra hulpmiddelen als gasveren, deurstoppen of steunen. Een ideale oplossing voor toepassingen waar service en/of regelmatige inspectie plaats dient te vinden. Dit scharnier is beschikbaar in een kleine versie met aluminium behuizing voor gewichtsreductie. De asymmetrische varianten zijn ideaal voor toepassingen waarbij een deur, scherm of paneel licht opgetild moet worden met voldoende weerstand naar beneden. Download de CAD Files van dit scharnier op: www.onkenhout.nl/scharnieren/positiecontrole/e6-constant-frictiescharnier.html No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. frictiekracht,panelen,deuren,ST,positiecontrole,inbouwscharnier,scharnier,scharnieren,Onkenhout

Interesse in onze kunststof frictiescharnieren? Bekijk hier ons uitgebreide assortiment: