VIDEO: DHL lanceert elektrische pakketfiets met elektromechanische palsluiting

Het vervoer van pakketten neemt sterk toe en vanwege de CO2-reductie in de binnensteden zocht DHL naar een milieuvriendelijk transportmiddel.

Flevobike, bekend van het ontwerpen van ligfietsen, heeft voor DHL de Armadillo pakketfiets ontworpen die 125 kilo aan pakketten kan vervoeren.

 

palsluitingen

High secure slam lock
DHL: "De containers van de Cubicycle zijn voorzien van een ‘high secure slam lock’ die ervoor zorgt dat de zendingen veilig opgeborgen zijn." Dit sluitsyteem bestaat uit de elektromechanische palsuiting EM-05 (hiernaast afgebeeld) met de afstandsbediening EA-R02 RF.  

 

Flevobike heeft voor de palsluiting met afstandsbediening gekozen omdat deze een laag energieverbruik heeft, gebruiksvriendelijk is en de pakketten veilig afsluit. De zonnepanelen op het dak van de container voorzien de gehele fiets, en dus ook de sluiting van stroom. Hiermee wordt de pakketpost groen, veilig en gebruiksvriendelijk bezorgd! 

 

André Vrielink eigenaar van Flevobike vertelt in onderstaande video de voordelen van dit sluitsysteem:  

 
Wilt u meer weten over de DHL - containerfiets? Lees hier meer informatie


Nieuwsgierig geworden?
Klik hieronder voor de uitgebreide productinformatie van de elektromechanische palsluiting en de afstandsbediening, of lees meer over het sluitsysteem als totaaloplossing.