Met scharnieren optimaal positioneren zonder hulpmiddelen!

Scharnieren met constante frictie houden kleppen, deuren en panelen in elke gewenste positie open zonder extra hulpmiddelen.

De ruimte die normaliter door gasveren en deurstoppers wordt ingenomen is nu vrij om te gebruiken. Het scharnier met constante frictie wordt gebruikt in diverse producten. In bijvoorbeeld een studiolamp zorgt de frictie ervoor dat de kleppen in elke gewenste positie blijven staan tijdens een fotoshoot. In een serviceluik van een brandweerwagen worden ruimte en kosten bespaard door het vervangen van de gasveren voor het constante frictiescharnier. Bekijk in de video hoe het scharnier met constante frictie aan uw ontwerp kan bijdragen:


Scharnier met constante frictie Scharnier met constante frictie https://i.vimeocdn.com/video/543306500-7448fc194ebc01927aab39b9ec6b23b656bcb23425ef133802a1d9de8bc2891d-d_100x75?r=pad PT1M11S 2015-11-10 Scharnieren met constante frictie houden deuren en panelen (in elke gewenste positie) open zonder extra hulpmiddelen als gasveren, deurstoppen of steunen. Een ideale oplossing voor toepassingen waar service en/of regelmatige inspectie plaats dient te vinden. Dit scharnier is beschikbaar in een kleine versie met aluminium behuizing voor gewichtsreductie. De asymmetrische varianten zijn ideaal voor toepassingen waarbij een deur, scherm of paneel licht opgetild moet worden met voldoende weerstand naar beneden. Download de CAD Files van dit scharnier op: www.onkenhout.nl/scharnieren/positiecontrole/e6-constant-frictiescharnier.html No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. frictiekracht,panelen,deuren,ST,positiecontrole,inbouwscharnier,scharnier,scharnieren,Onkenhout

 

Welk scharnier past bij uw toepassing?

Constante frictiescharnieren hebben een ingebouwde vaste weerstand. Dat betekent dat ieder type scharnier meerdere versies heeft met verschillende weerstanden. Om het juiste scharnier te kunnen kiezen, dient vooraf bepaald te worden welke weerstand het scharnier moet kunnen leveren. Klik hier om dit te berekenen. Meer weten? Klik hieronder voor inspiratie of bekijk direct de uitgebreide productinformatie en download online CAD Files. 


 

Compleet assortiment scharnieren met openhoudstand

Bent u op zoek naar een scharnier met een vooraf bepaalde openingshoek of met inbouwmogelijkheden? Bekijk hier het complete assortiment scharnieren met openhoudstand >