Weet u waarom overslag- en spansluitingen zo ideaal zijn? Ontdek alle voordelen in de video’s >>

Overslagsluitingen en spansluitingen hebben veel overeenkomstige kwaliteiten en worden allebei zeer veelzijdig ingezet. Het succes van deze sluitingen heeft meerdere redenen:

Voor hoge houdkracht
Overslag- en spansluitingen staan bekend om hun hoge houdkrachten. Grote en zware ventilatie units die aan het plafond hangen worden bijvoorbeeld met een spansluiting vastgemaakt. Dankzij de houdkracht van de sluiting ontstaat deze zeer betrouwbare verbinding.

Aantrekkende werking, trillingsbestendig
Bij het bedienen van de sluitingen wordt het aangrijppunt naar de sluiting toegetrokken. Dit wordt aantrekkende werking genoemd en kan gebruikt worden bij het dichtdrukken van een pakking, zoals bij de landingsbaanverlichting in de video hieronder, of om kappen van behuizingen netjes op elkaar aan te laten sluiten. De aantrekkende werking zorgt er ook voor dat de constructie trillingsbestendig wordt.  

In onderstaande video ziet u de aantrekkende werking van de sluitingen:

Spansluiting in verlichting voor start- en landingsbanen Spansluiting in verlichting voor start- en landingsbanen https://i.vimeocdn.com/video/492567062-56901560826d4dbdf341a42621f99c0b5943e3e3a355bdd36658b9d206b8152e-d_100x75?r=pad PT1M8S 2014-10-13 De spansluiting is eenvoudig met de hand te openen en te sluiten waardoor lampen snel vervangen kunnen worden. De aantrekkende werking van de sluiting zorgt dat de behuizing goed sluit en er geen vocht in komt waardoor deze geschikt is voor buitentoepassingen. Download de CAD Files van de sluiting op: www.onkenhout.nl/sluitingen/overslagsluitingen-en-spansluitingen/spansluiting-groot-118.html No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. Onkenhout,sloten,overslagsluitingen,spansluitingen,sluitingen

Geschikt voor buitentoepassingen
De sluitingen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. De keuze voor staal, RVS of (flexibel) kunststof hangt af van de toepassing. RVS is bijvoorbeeld geschikt voor buitentoepassingen, terwijl de kunststof overslag- of spansluiting beter vibraties en schokbelasting op kan vangen. 

Zonder gereedschap bedienen
Overslagsluitingen en spansluitingen zijn eenvoudig met de hand te bedienen. De hefboomwerking zorgt er voor dat er met weinig handkracht veel houdkracht gerealiseerd wordt. Er zijn ook versies met een draai- of trekmechanisme te verkrijgen. 

Inclusief veiligheidspal
Om te voorkomen dat de sluitingen per ongeluk geopend worden, zijn er versies uitgevoerd met een veiligheidspal. De sluiting kan dan alleen geopend worden bij het gelijktijdig bedienen van de veiligheidspal. Extra beveiligen? Gebruik een hangslot die aan de sluiting te bevestigen is. 

Maximale toleranties opvangen
Overslag- en spansluitingen kunnen toleranties in de uitlijning opvangen. Echter bij kunststof panelen of panelen van groot formaat kunnen de toleranties extreem groot worden. In deze gevallen is een flexibele sluiting van rubber de juiste keuze. Naast het opvangen van de grote toleranties, is deze sluiting vanwege het rubber schokbestendig bij het gebruik in zware omstandigheden.

Ontdek in deze video de voordelen en toepassingsmogelijkheden van de flexibele overslagsluiting:

Overslagsluiting Overslagsluiting https://i.vimeocdn.com/video/927011615-60a9a79d1c8f5d193643f25acb325d5f99d266f035f516cda7a85658a4de5f79-d_100x75?r=pad PT1M2S 2020-07-20 De elastische overslagsluiting (C7) genereert een grote klemkracht met een lichte bediening. Dankzij het corrosie- en UV-bestendige materiaal is deze sluiting geschikt voor buitentoepassingen. Het rubber materiaal absorbeert trillingen en schokken. De flexibele sluiting vangt toleranties in de uitlijning op. Er zijn verschillende sluitplaten leverbaar. Meer weten? Bekijk de productspecificaties van de elastische overslagsluiting op: https://www.onkenhout.nl/sluitingen/overslagsluitingen-en-spansluitingen/c7-elastische-sluiting.html No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. sluitingen,c7,elastische overslagsluiting,overslagsluiting,onkenhout,sluiting

Bekijk het assortiment overslag- en spansluitingen voor specifieke productinformatie, online CAD Files en monsteraanvragen: