Weet u waarom de spansluiting zo ideaal is? Bekijk de video >

Overslagsluitingen en spansluitingen worden zeer veelzijdig ingezet. Het succes van deze sluiting heeft meerdere redenen, lees ze hieronder:

 

Spansluiting

Voor hoge houdkracht

Overslag- en spansluitingen staan bekend om hun hoge houdkrachten. Grote en zware ventilatie units die aan het plafond hangen worden bijvoorbeeld met een spansluiting vastgemaakt. Dankzij de houdkracht en de hoge sterktewaardes van de sluiting onstaat deze zeer betrouwbare verbinding.


Aantrekkende werking, trillingsbestendig

Bij het bedienen van overslagsluitingen en spansluitingen wordt het aangrijppunt naar de sluiting toegetrokken. Dit wordt aantrekkende werking genoemd en kan gebruikt worden bij het dichtdrukken van een pakking, zoals bij de landingsbaanverlichting in de video hieronder, of om kappen van behuizingen netjes op elkaar aan te laten sluiten. De aantrekkende werking zorgt er ook voor dat de constructie trillingsbestendig wordt. 

 

Geschikt voor buitentoepassingen

De sluitingen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. De keuze voor staal, RVS of (flexibel) kunststof hangt af van de toepassing. RVS is bijvoorbeeld geschikt voor buitentoepassingen, terwijl de kunststof spansluiting beter vibraties en schokbelasting op kan vangen.

 

Zonder gereedschap bedienen

Overslagsluitingen en spansluitingen zijn eenvoudig te bedienen met de hand. De hefboomwerking zorgt er voor dat er met weinig handkracht veel houdkracht gerealiseerd wordt. Er zijn ook versies met een draai- of trekmechanisme te verkrijgen. 

 

Inclusief veiligheidspal

Om te voorkomen dat de sluitingen per ongeluk geopend worden, zijn er versies uitgevoerd met een veiligheidspal. De sluiting kan dan alleen geopend worden bij het gelijktijdig bedienen van de veiligheidspal. Extra beveiligen? Gebruik een hangslot die aan de sluiting te bevestigen is.

 

In onderstaande video ziet u de werking van de spansluiting:

 

Gerelateerde producten 

Klik op het gewenste product voor specifieke informatie, online CAD Files en monsteraanvragen: