Wat zijn de sterkste sluitingen?

In sommige toepassingen is het gewoonweg belangrijk dat een product bestendig moet zijn tegen de zwaarste invloeden.

Het moet zonder moeite een olifant kunnen dragen of tegen een stootje van een tank kunnen. Ofwel het product moet sterk en robuust genoeg zijn om zware belastingen te kunnen verwerken, én goed te blijven functioneren in deze situaties. Hiervoor zijn de sterkste sluitingen nodig:
 

Verborgen paneelsluiting R5

Verborgen paneelsluiting (R5)

Dit is de sterkste sluiting uit het programma. De gemiddelde ultieme afschuifbelasting op deze sluiting bedraagt 76.920N (7.692 kg) en de ultieme trekbelasting is 15.300N (1.530 kg). Deze eigenschappen maakt de sluiting geschikt om zware constructies aan elkaar te verbinden/koppelen, zoals mobiele kantoorunits of podiumpanelen. Door de verborgen montage kan de sluiting uit het zicht gemonteerd worden. Met een inbussleutel is het eenvoudig om de sluiting te bedienen.
Ga verder naar productspecificaties, CAD File en monster aanvragen >>


Afstandbedienbare sluitingen R4-30

Afstandbedienbare sluiting (R4-30)

Afstandbedienbare sluitingen zijn per definitie ideaal om zware toepassingen betrouwbaar te sluiten. Het sluitmechanisme laat toe dat ondanks hoge belasting de bedieningskracht minimaal is. De R4-30 afstandbedienbare sluiting heeft naast zijn ultieme belasting van 14.230N (1.423 kg) de certificering voor FMVSS 206. Deze certificering maakt de sluiting geschikt voor het gebruik in voertuigdeuren waarachter personen vervoerd worden.
Ga verder naar productspecificaties, CAD File en monster aanvragen >>

spansluiting verstelbaar

Verstelbare spansluiting (A1)

De A1 spansluiting grijpt zich vast aan een paneel en trekt deze naar zich toe. Het paneel is daardoor met een voorspanning gesloten. Bij de A1 spansluiting mag de voorspanning erg hoog zijn. De maximale statische belasting voor deze sluiting is maar liefst 6.350N (635 kg). De aantrekkende werking die deze robuuste sluiting heeft, is zeer geschikt om zware deuren of panelen in een pakking te drukken.
Ga verder naar productspecificaties, CAD File en monster aanvragen >>

hefboomsluiting A7

Hefboomsluiting (A7)

De robuuste hefboomsluiting (A7) is geschikt om grote deuren in een zware pakking te drukken. De sluiting behaalt een gemiddelde klemkracht van 134 kg. Daarnaast zorgt de sluiting er ook voor dat de deur makkelijk uit de pakking komt bij openen, door middel van de hefboomwerking. Dit komt vooral van pas bij luchtdichte toepassingen, zoals koelcellen en andere ruimtes die hermetisch afgesloten worden. De sluiting is zeer geschikt voor zware toepassingen en heeft een gemiddelde ultieme belasting van 4.450N (445 kg).
Ga verder naar productspecificaties, CAD File en monster aanvragen >>