Verhoog de toegankelijkheid van bussen, trailers, landbouw- en hulpverleningsvoertuigen

Deze voertuigen zijn voorzien van grote, zware deuren en luiken. Met de juiste toegangstechniek verhoogt u de toegankelijkheid en de kwaliteit van het voertuig.
  • Serviceability: zware luiken veren moeiteloos open en blijven veilig openstaan tijdens onderhoud
  • Brandstofbesparing: het gebruik van lichte materialen zorgt voor gewichtsreductie bij hulpverleningsvoertuigen
  • IP65 en NEMA4: luiken aan de buitenkant worden vlak, waterdicht en trillingsbestendig afgesloten


1. Verbeterde serviceability van landbouwvoertuigen 

Dankzij een gasveer met dynamische demping wordt het serviceluik van deze landbouwmachine met een gelijkmatige krachtverdeling geopend. Dit ontlast de scharnieren en verlengt hun levensduur. Het serviceluik blijft veilig openstaan tijdens onderhoud en kan zonder grote krachtinspanning weer gesloten worden.

De gemonteerde sluiting houdt het luik dicht tijdens het rijden. Uiteraard zijn de scharnieren en de sluiting in corrosiebestendige materialen uitgevoerd. In de video wordt de werking van de gasveer met dynamische demping toegelicht.

Gasveer dynamische demping KUHN Gasveer dynamische demping KUHN https://i.vimeocdn.com/video/470185473-9f1ab4fcd111238db817af0febf645c6e650c725a065b3312cbe14e82d84b4f3-d_100x75?r=pad PT0M55S 2014-04-03 Een gasveer met dynamische demping heeft een constante openingssnelheid, ook als de openingshoek groter is dan 90°. Door de verschuiving van het zwaartepunt van het paneel, zal bij een gewone gasveer de openingssnelheid toenemen: het paneel zwaait te snel open en gaat natrillen. Dankzij dynamische demping blijft de snelheid constant en komt het paneel zachtjes tot stilstand. Download de CAD Files van de gasveer op: www.onkenhout.nl/gasveren/speciale-functies-lift-o-mat/gasveer-dynamische-demping.html No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. gas spring,dynamische demping,KUHN,scharnieren,Stabilus,gasveer,gasveren,Onkenhout

2. Brandstofbesparing bij hulpverleningsvoertuigen

Hulpverleningsvoertuigen, zoals ambulances en brandweerwagens, maken veel kilometers. Om zuinigere voertuigen te ontwikkelen gebruiken fabrikanten graag lichtgewicht materialen, zonder daarbij in te leveren op sterkte. Daarom kiest men vaak aluminium pianoscharnieren: het scharnier is licht, corrosiebestendig en wordt over de hele lengte van de deur bevestigd. Het geheel is daardoor zeer sterk en duurzaam. Er is ook een aluminium pianoscharnier voor sandwichpanelen beschikbaar. 

Ambulance

3. Aerodynamisch en waterdicht afsluiten van toegangsluiken

De vlakke hefboomsluiting is nagenoeg vlak in te bouwen en daardoor geschikt voor voertuigen waar een goede aerodynamica van belang is. De luiken aan de zijkant van deze trailer worden dankzij de aantrekkende werking van de sluiting waterdicht en trillingsvrij afgesloten. De vergrendelbare versie van de sluiting voorkomt dat onbevoegden de trailer kunnen openen. Er zijn verschillende uitwisselbare slotopties te verkrijgen en de sluiting is geschikt voor NEMA4 en IP65 toepassingen.

Vrachtauto

Ga door naar de producten en download de CAD Files

Gasveren             Pianoscharnieren         Vlakke hefboomsluiting

Gasveer                                  Pianoscharnier                                Vlakke hefboomsluiting