Verend drukstuk dient als verborgen sluiting in tuinmeubel

De Belgische producent van exclusieve tuinmeubelen, Manutti, heeft in hun laatste model tuinmeubel LED verlichting verwerkt.


1. Verborgen gemonteerd voor een strak design
De accu voor de verlichting is achter een kunststof klep weggewerkt, die alleen open gaat bij het uitnemen en plaatsen van de accu. Op ons advies heeft Manutti verende drukstukken in de klep ontworpen om er voor te zorgen dat deze dicht blijft, ook tijdens het verplaatsen van het meubel.

 

verende drukstukken tuinmeubelen

 

2. Sterk en weersbestendig
In de bovenstaande afbeelding is het verend drukstuk in de klep zichtbaar. Het gaat hier om een product dat altijd buiten staat en tijdens verplaatsen wel eens een stoot te verwerken krijgt. Daarom is het belangrijk om te werken met sterke en corrosiebestendige materialen. Met deze redenen is de keuze gevallen op het verende drukstuk met kunststof draadhuls en kunststof kogel.

 

3. Kwaliteit van één onderdeel straalt af op het geheel
De sterke veer in de draadhuls drukt de kogel met grote kracht naar buiten, waardoor deze de klep fixeert in gesloten positie. De verende drukstukken zorgen voor een solide gevoel en verlengen de levensduur van de klep. Bij het openen en sluiten is de hoogstaande kwaliteit voor de gebruiker voelbaar, wat zich vertaalt in een gevoel van degelijkheid en comfort. Deze 'extra touch' was voor Manutti de doorslaggevende factor om te kiezen voor verende drukstukken. 


Eigenschappen van verende drukstukken samples drukstukken

Verende drukstukken bieden voor Manutti de volgende voordelen: 

  • Hoog gebruikerscomfort
  • Snelle en verborgen montage met eenvoudige verstelling
  • Weerbestendig (keuze uit materialen: kunststof, staal, RVS)
  • Grote klemkracht
  • Geen slijtage
Wilt u deze voordelen ook? Ga door naar het product en vraag een monster aan: