Veilig vastzetten en vergrendelen? Bekijk de video's >>

Zowel blokkeerbouten als vergrendelpennen worden ingezet om veilig en betrouwbaar een vergrendeling te realiseren.

Beide producten zijn uitgevoerd met een pin die een hoge afschuifsterkte heeft. Toch zijn deze twee producten zeer verschillend op het gebied van montage, kopvormen en bediening.

Vergrendelpennen

De vergrendelpen is in principe een los component dat door een gat gestoken wordt en daarmee een product kan vastmaken/vergrendelen. Om het onverliesbaar te monteren is er optioneel een borgkabel te gebruiken. De vergrendelpen bestaat uit een pin met aan het uiteinde twee kogels die voor een blokkerende werking zorgen. De kogels worden vrijgegeven door de bedieningsknop aan de andere zijde in te drukken. De uitvoering van de knop is flexibel te kiezen op basis van ergonomie, kleur en materiaal.

Bekijk de video voor de werking:

Vergrendelpennen Vergrendelpennen https://i.vimeocdn.com/video/734629750_100x75.jpg?r=pad PT1M4S 2018-10-25 Download de CAD Files van de vergrendelpennen: https://www.onkenhout.nl/handgrepen-bediendelen/vergrendelpennen.html Vergrendelpennen worden gebruikt voor het snel positioneren, verbinden en vergrendelen van werkstukken. Bij het loslaten van de drukknop zorgen de verende kogels voor de vergrendeling. De vergrendelpen is eenvoudig te ontgrendelen door het indrukken van de drukknop, en makkelijk te demonteren, zonder hulpgereedschap. No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. positioneren,werkstukken,verbinden,vergrendelpennen,vergrendelen,vergrendelpen

Blokkeerbouten

De blokkeerbout bestaat uit een huls die voorzien is van schroefdraad. De pin wordt door een interne veer automatisch naar buiten geduwd. Door aan de knop te trekken, wordt de pin ingetrokken. De blokkeerbout wordt in een van draad voorzien gat gemonteerd en de pin valt in een gat van het te vergrendelen tegendeel. De bedieningsknop is ook bij de blokkeerbout flexibel te kiezen voor wat betreft de vorm, ergonomie, kleur en het materiaal. Daarnaast is de knop ook te voorzien van een ruststand die de pin in ingetrokken positie houdt zodat de gebruiker zijn handen vrij heeft.

Bekijk de video voor een uitgebreide uitleg:

Blokkeerbouten Blokkeerbouten https://i.vimeocdn.com/video/722329627_100x75.jpg?r=pad PT0M54S 2014-04-03 Download de CAD Files van de arreteerbout op: www.onkenhout.nl/handgrepen-bediendelen/blokkeerbouten/blokkeerbouten-standaard.html Arreteerbouten worden gebruikt op plaatsen waar verplaatsing door zijwaartse krachten moet worden tegengegaan. Een nieuwe positie kan alleen worden aangenomen door de arreteerbout handmatig te verplaatsen. Met arreteerbouten kun je eenvoudig positioneren en veilig vergrendelen. Daarnaast is de arreteerbout onverliesbaar (geen losse componenten aanwezig). No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. vergrendelpen,arreteerbout,Onkenhout,blokkeerbout,arreteerbouten

Ga door naar de productspecificaties of vraag CAD-files en monsters aan: