Klinken versus lassen - De keuze voor de ideale verbindingstechniek

Nova is een toonaangevende fabrikant op het gebied van ventilatietechnologie. Bij ontwikkeling van hun producten zijn zaken als een hoge energie-efficiëntie, snelle doorlooptijd en kostenbesparingen in het productie- en assemblageproces zeer belangrijk. Vandaar dat Nova speciale aandacht besteedt aan de door hun gebruikte verbindingstechnologie.

Nova laste profielen, adapters en verbindingselementen altijd aan elkaar. Dit proces was zeer tijdrovend. Samen met Heyman is er gekeken naar een snellere oplossing waarbij de stabiliteit van de klinknagelverbindingen essentieel is. Met de nieuwe oplossing is het van groot belang dat de verbindingen bestand zijn tegen hoge trek- en afschuifbelastingen. Daarnaast moeten ze ook bestand zijn tegen zowel trillingen van de zeer zware componenten tijdens het transport als tegen trillingen bij het in gebruik zijn van het apparaat.

De oplossing: de M-bulb. Dit is een blindklinknagel voor zware belasting met een grote sluitkop. De blindklinknagel biedt een zeer hoge afschuif- en treksterkte in de dunne profielmaterialen van de verbindingen en worden razendsnel met het ergonomische PB3400 accugereedschap gemonteerd.
Het resultaat voor Nova: een aanzienlijke kostenbesparing ten opzichte van het lasproces. De verwerkings- en proceskosten zijn namelijk met 30% verlaagd!

Nova is zeer tevreden over deze gezamenlijk gerealiseerde technologische ontwikkeling: "We hebben onze nieuwe generatie producten naar een nieuw niveau getild en ze daarmee toekomstbestendig gemaakt. En daarmee hebben wij ook ons bedrijf toekomstbestendig gemaakt!" 

            Mbulb-Nova      NOVA-Mbulb