Kent u de 3 meest succesvolle RVS blindklinknagels?

Roestvaststaal wordt vaak gebruikt in de maakindustrie. Bijvoorbeeld in voertuigen, grootkeukens, medische apparaten of in machines voor de chemische en de voedingsindustrie.


rvs klinknagels

RVS 316 blindklinknagels geschikt voor zeer corrosieve milieus
Afhankelijk van de omgevingsfactoren wordt een keuze gemaakt tussen RVS 300 serie en RVS 316. Door de toevoeging van molybdeen is RVS 316 bestand tegen putcorrosie in zouthoudende milieus. Daarom past men RVS 316 toe aan de kust, op schepen, in leidingen, warmtewisselaars, cv-ketels en buitentoepassingen. Ook in de voedingsindustrie wordt het gebruik van RVS 316 voorgeschreven om aan de voedselveiligheidsnormen te voldoen.Wij zetten drie succesvolle types blindklinknagels van roestvaststaal voor u op een rij.

1. De Avinox blindklinknagel: voor een sterke, trillingsbestendige verbinding in dunne plaat

De Avinox blindklinknagel in RVS 300 serie en RVS 316 heeft een grote sluitkop en dus een hoge uittreksterkte in dunne plaat. Deze nagel is ook trillingsbestendig en tolerant voor onnauwkeurige gaten.


2. De M-Lok blindklinknagel: supersterk en één nagel volstaat voor bijna alle plaatdiktes

De M-Lok is verkrijgbaar in RVS 300 serie en RVS 316 en is het perfecte alternatief voor lassen en bout-moerverbindingen. De nagelhuls zet radiaal uit en vult het montagegat volledig. Dit resulteert in een zeer stijve, vormgesloten verbinding met een extreem hoge vermoeiingssterkte. De M-Lok heeft ook een groot klinkbereik waardoor één nagel volstaat voor bijna alle toepassingen.

3. De TVD popnagel: voor een sterke en waterdichte verbinding in dunne plaat

De TVD popnagel in RVS 300 serie is een veelzijdige gesloten nagel met een grote sluitkop die zorgt voor een zeer sterke verbinding, ook in zachte plaatmaterialen. De gesloten nagelhuls is waterdicht en voorkomt corrosie als gevolg van reiniging. Daarom wordt de nagel vaak gebruikt in medische toepassingen en in voertuigen.

Vraag ons advies!
Heeft u een uitdagende toepassing? Onze technische adviseurs helpen u graag met het plaatsen en testen van de juiste blindklinknagel.

Ga door naar productspecificaties en download CAD Files of vraag monsters aan:

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies