Beveiligen van self service automaten op openbare plekken

Producten ophalen zonder tussenkomst van anderen: dankzij de self service automaten bepaalt de consument zelf het ophaalmoment. Maar hoe beveiligt u deze automaten op afstand?

Selfservice apotheek
Voor apothekers is een medicijnuitgifte automaat ontwikkeld die 24/7 beschikbaar is. Voor het vullen van de automaat is het belangrijk dat er alleen toegang is voor bevoegd personeel. Door de deur met een elektromechanische sluiting uit te rusten is deze voor ongewenste toegang van buitenaf beveiligd. Vanuit de software in de automaat is het voor service engineers mogelijk om toegang te krijgen voor onderhoud. Hierdoor kan buiten kantooruren altijd onderhoud plaatsvinden.

Self-service apotheek

Oplaadpaal voor elektrisch vervoer
Smart cities streven naar minder brandstof verbruikende vervoersmiddelen in de stadscentra. De trend is elektrisch vervoer. Om elektrische fietsen of scooters 24/7 op te kunnen laden zijn verschillende laadpunten in de stad nodig. De stekker van de laadpaal wordt vrijgegeven door een elektromechanische sluiting. Met een pas, zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart, wordt met een kaartlezer de sluiting aangestuurd. Hierdoor krijgt alleen een geregistreerde gebruiker toegang tot het stroompunt. Bekijk de video voor meer informatie >>

Interessante linksAdvies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies