Smart city

  Smart Cities

  Mensen trekken steeds meer naar de steden. Om de levenskwaliteit te verhogen is innovatie vereist, waarbij informatietechnologie en het internet een belangrijke rol spelen. Overheden en bedrijven streven naar het efficiënter organiseren van voorzieningen zoals logistieke systemen, selfservice en afvalverwerking. Hierdoor ontstaan intelligente steden (Smart Cities). Onkenhout helpt hierbij met innovatieve oplossingen zoals:

  • Beveiliging van selfservice automaten op openbare plekken
  • Postpakketten efficiënt en milieuvriendelijk leveren in de binnenstad
  • Efficiënt afvalbeheer met slimme afvalcontainers

   

 1. Beveiligen van self service automaten op openbare plekken

  Beveiligen van self service automaten op openbare plekken

  Producten ophalen zonder tussenkomst van anderen: dankzij de self service automaten bepaalt de consument zelf het ophaalmoment. Maar hoe beveiligt u deze automaten op afstand?

  Lees verder
 2. Postpakketten efficiënt en milieuvriendelijk leveren in de binnenstad

  Postpakketten efficiënt en milieuvriendelijk leveren in de binnenstad

  Dankzij de webwinkels neemt de pakketpost sterk toe en worden de stadscentra extra belast. Gemeentes willen de toegang tot stadscentra juist beperken en de nadruk leggen op milieuvriendelijk transport. Pakketlevering met een elektrische fiets of door middel van een pakketautomaat zijn goede oplossingen maar brengen ook uitdagingen met zich mee.

  Lees verder
 3. Efficiënt afvalbeheer met slimme afvalcontainers

  Efficiënt afvalbeheer met slimme afvalcontainers

  Afvalcontainers minder vaak legen dankzij sensoren die aangeven wanneer de containers vol zijn, waardoor vuilniswagens minder vaak de stad in hoeven. Daarnaast bieden de sensoren extra beveiliging voor de gebruiker en de mensen in de stad.

  Lees verder