Kom ook werken bij Onkenhout. Wij zijn op zoek naar een

Te
chnisch accountmanager


Invloed uitoefenen op eindproducten van klanten als ASML, DAF, Philips en de VDL Groep: als technisch accountmanager ben je technisch en inhoudelijk ijzersterk en maak je commerciële kansen af.


Innovatie met een hoofdletter I

Meedenken met een grote toeleverancier over elektromechanische sluitingen voor parcel lockers, bijpraten met ATAG over de voortgang van een project, schakelen met industriële ontwerpbureaus en klantwensen helder krijgen bij Remeha. Waar jouw agenda je ook brengt, jij hebt je vizier op scherp, zodat je moeiteloos kunt inspelen op wat jouw klanten willen. Je denkt mee met je klanten, gaat de diepte in op technisch vlak en biedt passende oplossingen aan. Met jouw technisch inhoudelijke adviezen bij de ontwikkeling van de mooiste en meest innovatieve producten of productiemethoden, heb je dus écht invloed op de eindproducten van je klanten.

Vanuit een commerciële drive en interesse in techniek ontwikkel, onderhoud en breid je je klantenbestand in de regio (Zuid/Oost Nederland) verder uit. Dat doe je niet alleen, maar samen met je collega Peter van de binnendienst, die jou in je regio ondersteunt en jouw agenda zeker voor de helft vult met afspraken. Zo regelt hij dat de opvolging van leads, marketing, mailingen, website en ga zo maar door – new business dus - omgezet worden naar afspraken in jouw agenda, terwijl jij bestaande klanten niet uit het oog verliest. Daarbij houd jij altijd de balans tussen commercieel denken en relatiebeheer in evenwicht door:

 • Een slim sales- en accountplan op te stellen. Je bepaalt je key accounts, stelt je prioriteiten en zorgt dat nieuwe projecten en ontwikkelingen helder en duidelijk zijn, zodat jij je resultaten behaalt.
 • Bestaande en nieuwe klanten in jouw regio te bezoeken en te adviseren. Met jouw diepgaande technische en productkennis weet je precies wat je klanten nodig hebben voor efficiëntere productieprocessen en productontwikkeling.
 • Een open, eerlijke en betrouwbare gesprekspartner te zijn voor je klanten. Jij zit meestal met mechanical engineers aan tafel, maar ook met de directie of medewerkers van de afdeling inkoop of productie. En met wie jij ook aan tafel zit, jij spreekt altijd hun taal.
 • Met succes workshops en gereedschap demo’s te verzorgen bij klanten. Met een helder verhaal laat jij je klanten zien wat de mogelijkheden zijn, dat betekent soms ook dat je nog wat moet sleutelen, letterlijk en figuurlijk.


Welkom bij Onkenhout

Onkenhout is dé marktleider als het gaat om gaat om hoogwaardige bevestigingssystemen en producten op het gebied van “Access hardware”. Van sluitingen, scharnieren, blindklinkmoeren tot klinksystemen van
wereldwijde topfabrikanten. Onkenhout verrijkt haar productenpakket met gedegen advies in relatie tot het design van producten en de efficiency van productie- en assemblageprocessen.
Onkenhout is een begrip in de Nederlandse maakindustrie en onderdeel van de Onkenhout Groep met zusterondernemingen in België, Duitsland en Tsjechië. Een zeer succesvol en gezond familiebedrijf, wat al sinds 1956 bestaat en waar de derde generatie nu aan het roer staat. Onkenhout NL maakt een sterke en gezonde groei door en telt inmiddels zo’n 50 medewerkers.

Als technisch accountmanager regio Zuid/Oost versterk jij het 6-koppige team van accountmanagers binnen de salesafdeling. Als hecht en zelfstandig team behartig je samen met Peter, je collega van de binnendienst, de wensen en behoeften van de klanten binnen jullie regio. Niet vanaf ons hoofkantoor in Diemen, maar vanuit je auto, vanuit huis (reken op één dag) en op locatie bij je klanten. Daarnaast kom je ook zo één keer in de twee weken bij ons op het hoofdkantoor om bij te praten.


Wat mag jij verwachten?

Een baan bij Onkenhout is niet zomaar een baan. Want als medewerker van deze professionele, succesvolle organisatie kun je sowieso rekenen op een mooie, uitdagende fulltime functie. En op een informele werkomgeving, waar ondernemerschap, samenwerking, plezier en humor hand in hand gaan. Je collega’s zijn een groep sportievelingen, die net zo hard mee zingen met hits bij de Vrienden van Amstel Live, als dat ze zich vanuit technische trots tijdens zakelijke, (internationale) meetings laten zien. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een goed salaris.
 • Een vast contract, zodra we er samen uit zijn dat we verder willen.
 • Een bonusregeling, die meegroeit met jouw resultaten.
 • Wanneer je 12 maanden in dienst bent, kun je gaan rekenen op een jaarlijkse winstdeling. Die winstdeling is natuurlijk altijd afhankelijk van ons bedrijfsresultaat, maar vol trots kunnen we zeggen dat we deze de afgelopen jaren 100% hebben kunnen uitkeren.
 • Aantrekkelijke regelingen zoals: een pensioenregeling, waarbij wij ongeveer de helft inleggen, een netto onkostenvergoeding en een internetvergoeding.
 • Vrijheid en zelfstandigheid binnen je werk en ruimte voor opleidingen.
 • 28 dagen vakantie en 1 maandsalaris vakantiegeld.
 • Een leaseauto, die al voor je klaar staat.
 • Een laptop, telefoon én iPad.


Jouw basis tot succes
Je adviseert net zo gemakkelijk over een technische oplossing, als dat je commerciële kansen benut. Want dankzij al flink wat ervaring begrijp jij wat er nodig is om vanuit de techniek je klanten te helpen, terwijl je tegelijkertijd weet hoe je vanuit de commercie de gewenste resultaten kunt behalen. Je bent het technische geweten van onze organisatie en een adviseur met overtuigingskracht. Handig als je (potentiële) klanten van de juiste oplossingen moet voorzien. Je weet vertrouwen te winnen door te luisteren en de juiste vragen te stellen. Zo zet jij in op een langdurige samenwerking met je collega’s en je klanten. Dat lukt ook omdat jij beschikt over:

 • In ieder geval een afgeronde, technische hbo-opleiding, liefst in de richting Werktuigbouwkunde of Technische bedrijfskunde.
 • Minimaal 6 jaar ervaring in een rol, waarbij extern klantcontact een grote rol speelt. Denk aan een functie als accountmanager, sales engineer, relatiemanager, technisch commercieel adviseur of commercieel projectmanager.
 • Een rijbewijs en een thuisadres in de regio Oost of Zuid. Zoals Nijmegen, Arnhem, Oss of Doetinchem, vanuit daar zijn je klanten namelijk uitstekend te bereiken.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Verbaal en schriftelijk kun jij je uitstekend redden.


Meebouwen aan innovatie?

Weet jij precies hoe je klanten technisch en inhoudelijk kunt adviseren om bij te dragen aan de mooiste en meest innovatieve producten en productiemethoden, terwijl je tegelijkertijd commerciële resultaten boekt? En help jij je klanten vooruit door slimme oplossingen te bedenken?

Goed dat te horen. Dan maken we graag kennis met je. Stuur je cv naar Yvonne Jansen via yvonne@additum.nl.
Heb je vragen? Yvonne geeft antwoord via 06 51 99 08 14.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature technisch accountmanager wordt niet op prijs gesteld. Aan het ongevraagd (zonder schriftelijke toestemming van Onkenhout en Additum) toesturen van cv’s, profielen of anderszins kunnen geen enkele rechten worden ontleend.