Optimale serviceability

Het is een trend in de machinebouw dat buitenafmetingen compacter worden en serviceability efficiënter. Aan de basis van machineonderhoud staan de kernpunten snelheid, eenvoud en kosteneffectiviteit in het ontwerp centraal. Met innovatieve functionaliteiten in onze Access Hardware oplossingen ondersteunen wij deze ontwikkelingen.

Onderhoud boven het hoofd
Onderhoud aan apparaten die aan het plafond worden gemonteerd is altijd een uitdaging. De servicemonteur staat vaak op een trap en heeft beide handen nodig voor stabiliteit, evenwicht en veiligheid. Het gebruiken van los gereedschap, zoals sleutels en schroevendraaiers, is dan ook niet veilig. Het toepassen van een pinsluiting in het serviceluik maakt het mogelijk om het paneel met een drukbeweging van de hand te openen. Voor het sluiten wordt het paneel simpelweg dicht gedrukt. Een bijkomend voordeel is dat het uiterlijk van het serviceluik volledig strak is vanwege de verborgen montage van deze sluiting. Bekijk de video voor de voordelen van de pinsluiting in ventilatie units van Nedair >>Korte downtime door snel uitwisselbaar binnendeel
Telescoopgeleiders zijn gemakkelijk te monteren in metalen behuizingen, zoals bij dit incheckapparaat van een luchtvaartmaatschappij. De geleiders zijn voorzien van een losneembaar binnendeel, zodat er één deel bevestigd kan worden aan het machineframe en het andere deel aan de lade. De geleiders zorgen voor een optimale toegankelijkheid tijdens onderhoud en reparaties. Bij ingrijpende storingen van de ticketprinter is het gehele binnendeel van de machine snel uitwisselbaar. Zo wordt er tijd bespaard tijdens montage en bij onderhoud in het veld.

Machinebouw-Incheckbalie

Veilig openen van zware servicepanelen
Bij grote en zware servicepanelen die opgetild moeten worden om te openen, biedt de gasveer de juiste krachtondersteuning. De gasveer helpt niet alleen mee bij het openen van het servicepaneel, maar houdt het paneel van de grafische printmachine ook open tijdens onderhoud. Omdat de gasveer een vergrendeling heeft in uitgeschoven positie is een extra vergrendelingsmechanisme niet nodig. De servicemonteur kan veilig werken en zonder hulpmiddelen het servicepaneel openen en sluiten.


Machinebouw gasveren


Interessante links

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies