Over ons

Onkenhout
Wij zijn uw kennispartner op het gebied van Access en Fastening Solutions. Dankzij onze jarenlange ervaring en passie voor techniek kunnen wij u adviseren bij zowel het ontwerp van een product als bij het optimaliseren van uw productieproces. Onkenhout maakt deel uit van de Onkenhout Groep met vestigingen in België, Duitsland en Tsjechië. 

Samenwerking
Wij beseffen als geen ander dat u steeds efficienter, flexibeler en slimmer te werk moet gaan. Dit vereist een lange termijn benadering.
Samen met u kunnen wij helpen bij:

  • het ontwerpproces - van een idee naar een product
  • het optimaliseren van uw productie - en assemblage processen
  • de keuze van het juiste gereedschap
  • ondersteuning op de werkvloer

Continuïteit
Door een hechte samenwerking met een selecte groep van leveranciers die behoren tot de wereldtop, kunnen wij kwaliteit, continuïteit en beschikbaarheid garanderen. Klanten kiezen voor Onkenhout omdat ze kunnen bouwen en vertrouwen op de combinatie van kwaliteit in producten en de empathie van een team van specialisten. Specialisten met passie voor techniek die continu werken aan duurzame klantrelaties in de maakindustrie. Samenwerken met als doel het optimaliseren van ontwerp-, assemblage-, en productieprocessen. Zo brengen wij uw wereld en onze kennis bij elkaar.   


Familiebedrijf
Als medewerkers zijn wij onderdeel van de familie. Alles wat wij doen, doen wij met passie!
Teamwork, plezier en verantwoording nemen zijn kernwaarden voor ons. Wij streven naar tevreden klanten. In ons laatste klanttevredenheidsonderzoek, kregen wij een gemiddeld cijfer van 8,2. Een cijfer waar wij trots op zijn en ons nog meer motiveert onze dienstverlening verder te verbeteren. Nieuwsgierig? Klik hier voor de resultaten. 

De geschiedenis
In 1879 werd Hein Onkenhout geboren in een arm Amsterdams gezin met 5 kinderen. Hein moest volledig zijn eigen pad gaan, maar was een extravert en avontuurlijk persoon. In 1930 grijpt hij zijn kans en koopt de Houtschroevenfabriek Amsterdam. In 1952 slaat Hein opnieuw een grote slag als hij in een kroeg de kans krijgt om de exclusieve verkooprechten voor “POP”blindklinknagels te verwerven. Dit biedt zoveel kansen dat Hein samen met zijn zoons Bart en Job “Onkenhout & Onkenhout B.V.” opricht. Het bedrijf is internationaal gegroeid met vestigingen in België (Beluma), Duitsland (Heyman GmbH) en Tsjechië (Heyman s.r.o.) en vormen gezamenlijk de Onkenhout Group. Met een derde generatie Onkenhout aan het roer, mag het zich met recht een succesvol familiebedrijf noemen.

               Keizersgracht 278, Amsterdam                     Oprichter Hein Onkenhout                 
     (1952)                                                         (1879-1968)

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies