Ondersteuning bij uw ontwerp

Onkenhout is inmiddels vele decennia actief in de maakindustrie. Daarnaast werken wij met hoogwaardige producten van de meest vooraanstaande producenten (wereldmarktleiders). Onze sales engineers beschikken, naast een technische opleiding, over diepgaande kennis van applicatie- en productietechnieken. Naast persoonlijke ondersteuning van de sales engineers, vindt u op onze website uitgebreide selectiefilters waarmee u makkelijk en snel toegang krijgt tot de specifieke productinformatie, praktijkvoorbeelden, video's en CAD Files. Bij vragen staat ons team van Internal Sales specialisten voor u klaar. Zij kunnen u ook informeren over prijzen en levertijden.

Efficiënt en betaalbaar produceren begint bij het ontwerp
Wist u dat het grootste deel (>80%) van de kostprijs van een product bepaald wordt in de ontwerpfase. Het is dus van groot belang om in een vroeg stadium uw kennispartners in te schakelen. Bij Onkenhout noemen wij dat "early supply involvement". Hoe eerder wij in dit proces betrokken worden, hoe meer waarde wij voor u kunnen toevoegen. Zodra het productontwerp vast ligt en er op een later tijdstip wijzigingen doorgevoerd moeten worden leidt dat tot aanzienlijke extra kosten.
Eens het productontwerp vastligt en er op een later tijdstip wijzigingen doorgevoerd moeten worden leidt dat tot extra kosten.


De basiscyclus van het ontwerpen - van idee naar product
Onze sales engineers staan u graag terzijde tijdens de productontwikkeling vanaf het allereerste idee tot aan de start van de productie. Samen met u stellen zij het programma van eisen op met een gedegen analyse van uw ontwerp. Bij Fastening ligt de nadruk op de bevestiger, het productieproces en de keuze van het gereedschap. Daarentegen wordt er bij Access meer aandacht besteed aan elementen zoals design, comfort en ergonomie.

In de ontwerpfase komen veel aspecten naar voren die zorgvuldig afgestemd moeten worden op een efficiënt en betaalbaar productieproces. Dat geldt niet alleen voor het design en de functionaliteit, maar ook voor de wijze waarop geproduceerd gaat worden. Daarbij zijn onderwerpen zoals modulair produceren, korte doorlooptijden en snel in kunnen spelen op de marktbehoefte (Time To Market) belangrijke aandachtspunten.

Basiscyclus van het ontwerpen

In elke fase van de basiscyclus van het ontwerpen kunnen onze sales engineers u ondersteunen. Van analyse naar concept - van detaillering naar testen en van evalueren tot het starten van de productie. Als sales engineer leveren zij stap voor stap input voor het programma van eisen, het ontwerpvoorstel, technische specificaties, 0-serie (prototypes) en de uiteindelijke productie.

Zij gingen u voor
Deze bedrijven hebben onze expertise ingeroepen. Bekijk de video's:

Advies nodig?
Bel ons op tel.: +31 (0) 20-6600202 of mail naar: info@onkenhout.nl.

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies