Video: Waterdichte sluiting in broedmachine

Om de technische console van de broedmachine waterdicht af te sluiten, gebruikt de fabrikant een sluiting met aantrekkende werking en instelbare grip. Bekijk de video met de uitleg van Bilal Oualhadj, field application engineer bij Petersime.


Automatisch aangestuurde broedmachine

De broedmachine bestaat uit twee grote broedkamers, gescheiden door een technische console die de elektronica en de perslucht bevat. De elektronica stuurt de ventilatoren aan, en regelt de temperatuur en de luchtvochtigheid in de broedmachine. 

Technische console waterdicht afsluiten
Bilal Oualhadj, field application engineer bij Petersime: "De broedkamers worden na elke cyclus gereinigd met een hogedrukreiniger. De technische console moet dus waterdicht afgesloten worden om de kwetsbare elektronica te beschermen. De sluiting met aantrekkende werking en instelbare grip bleek hiervoor het meest geschikt: de sluiting trekt het paneel in de afdichting en voorkomt zo dat er water binnen sijpelt." 

  • eenvoudig te monteren en af te stellen
  • grote griprange voor vele pakketdiktes
  • de pal wordt 6,4 mm aangetrokken en sluit stofvrij en waterdicht af
  • geen beschadigingen en consistente druk, omdat de pal eerst achter het frame draait en daarna rechtlijnig aantrekt

Sluiting aantrekkende werking (E3) in broedmachine

Het Belgische Petersime is wereldwijd marktleider op het gebied van broedmachines voor de pluimvee-industrie: www.petersime.com. 


Klik op de afbeelding voor specifieke productinformatie, CAD Files en monsters: