Kunststofverwerkende industrie

  Kunststofverwerkende industrie

  Steeds meer bedrijven onderkennen de voordelen van het gebruik van kunststof, zoals gewichtsbesparing, corrosiebestendigheid en een grotere ontwerpvrijheid. De afgelopen jaren zijn wij betrokken geweest bij projecten in de kunststofverwerkende industrie. Issues waar we gezamenlijk met de klant oplossingen voor hebben gevonden zijn:

  • Betrouwbare verbindingen in kunststof
  • Kunststofdelen optimaal laten bewegen
  • Snel en betrouwbaar schroefdraad inserts aanbrengen in kunststof en composieten 

   

 1. Betrouwbare verbindingen in kunststof

  Betrouwbare verbindingen in kunststof

  Doordat kunststof in dikte kan variëren, is het van belang een systeem te gebruiken waarbij de variatie in materiaaldikte geen kritische factor is voor de kwaliteit van de verbinding. Mogelijke oplossingen zijn High torque blindklinkmoeren voor een groot klembereik en spreidnagels voor een sterke verbinding in zachte materialen.

  Lees verder
 2. Kunststof delen optimaal laten bewegen

  Kunststof delen optimaal laten bewegen

  Bij het ontwerp van kunststof producten is het van belang om te bepalen wat de functionele eisen zijn indien beweging en/of losneembaarheid een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de servicemonteur die de kap van een straatlantaarn los moet maken om een lamp te vervangen. Door slim te construeren is er veel te halen.

  Lees verder
 3. Snel en betrouwbaar schroefdraad inserts aanbrengen in kunststof en composieten

  Snel en betrouwbaar schroefdraad inserts aanbrengen in kunststof en composieten

  Voor het aanbrengen van trek- en slijtvast schroefdraad in kunststof, bieden messing inserts een perfecte oplossing. Er zijn meerdere mogelijkheden waarbij de juiste keuze afhangt van de toepassing en de verwerking van het product.

  Lees verder