Betrouwbare verbindingen in kunststof

Doordat kunststof in dikte kan variëren, is het van belang een systeem te gebruiken waarbij de variatie in materiaaldikte geen kritische factor is voor de kwaliteit van de verbinding. Mogelijke oplossingen zijn High torque blindklinkmoeren voor een groot klembereik en spreidnagels voor een sterke verbinding in zachte materialen.

Met High torque blindklinkmoeren is schroefdraad in kunststof een koud kunstje

Bij het installeren van de High torque blindklinkmoer zet eerst het geribbelde gedeelte radiaal uit en bijten de tanden in het plaatmateriaal. Vervolgens wordt een felsrand gevormd. Deze gatvullende werking resulteert in een extreem hoog doordraaimoment en grote trillingsbestendigheid. Doordat High torque blindklinkmoeren een groot klinkbereik hebben (multigrip), zijn ze zeer geschikt voor het plaatsen van schroefdraad in laminaat kunststoffen waarbij de dikte varieert.

Met onze koppelgestuurde gereedschappen installeert u de blindklinkmoeren snel en gemakkelijk en behoort slag instellen tot het verleden. In de video ziet u de voordelen van High torque blindklinkmoeren in beeld:


Spreidnagels sterk in kunststof
Spreidnagels zorgen voor een sterke verbinding in zachte materialen, dus uitermate geschikt voor gebruik in kunststof. Een paar voorbeelden uit de praktijk:

Spreidnagel bagagenet Trillingsbestendige verbinding
De kunststof montagebeugel voor het frame van het bagagenet wordt op een metalen plaat bevestigd met spreidnagels. De grote sluitkop maakt deze nagels geschikt zijn voor het bevestigen aan zachte of breekbare materialen. De trekpenkop van de nagel is geborgd waardoor er een trillingsbestendige verbinding ontstaat.

Spreidnagel vrachtwagen Grote klemkracht dankzij kunststof spreidnagel
De kunststof spreidnagels zijn met standaard gereedschap snel en eenvoudig te plaatsen. Aangezien de nagel van kunststof is, kan er geen corrosie of beschadiging van de lak ontstaan. Dankzij de grote klemkracht zit het ventilatierooster in deze toepassing muurvast.


Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via +31 (0)20 6600 202.Interessante links


Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies