Designer news

  1. Modulaire productopbouw ideaal met innovatieve klinksystemen

    Modulaire productopbouw ideaal met innovatieve klinksystemen

    Ontwikkelingen in techniek en snel veranderende klantwensen vragen om flexibele productieprocessen. Met modulaire productopbouw is het zelfs mogelijk om in een laat stadium van het productieproces of de productlevenscyclus flexibel in te spelen op klantwensen en doorlooptijden te verkorten. Dit is onderdeel van Quick Response Manufacturing (QRM).

    Lees verder
  2. Verborgen scharnier met twee verschillende draaibewegingen

    Verborgen scharnier met twee verschillende draaibewegingen

    Het verborgen scharnier heeft als voordeel dat er 2 verschillende draaibewegingen mogelijk zijn. Dit komt doordat het draaipunt niet in het midden ligt, zoals bij een standaard scharnier wel het geval is. De montage bepaalt hoe u dit in uw voordeel gebruikt. 

    Lees verder
  3. Krijgt u RVS bouten nog los?

    Krijgt u RVS bouten nog los?

    RVS schroeven gemonteerd in een RVS blindklinkmoer zijn vaak na de eerste montage niet meer los te schroeven. Dit wordt veroorzaakt door het koudlas effect "vreten" van roestvaststaal op roestvaststaal. Met de Monel blindklinkmoer is dit probleem opgelost. Deze moer loopt niet vast in combinatie met RVS schroeven en zelfs strak aangedraaide RVS bouten kunnen weer worden losgedraaid. 

    Lees verder
  4. RVS draaigrendelsluiting met vele extra’s

    RVS draaigrendelsluiting met vele extra’s

    Draaigrendelsluitingen met aantrekkende werking worden gebruikt voor het water- en stofdicht sluiten van deuren en panelen. Afhankelijk van uw toepassing is er keuze uit de standaard RVS sluiting en de hygiënische RVS sluiting (IP69K). 

    Lees verder
  5. Toch schroeven maar zonder losse componenten

    Toch schroeven maar zonder losse componenten

    In elektrische apparaten worden onderdelen vaak vastgeschroefd. Omdat het vaak gaat om kleine componenten is het lastig om te werken met losse schroeven. Wanneer losse componenten in een elektrisch apparaat achterblijven, kan dit kortsluiting opleveren met grote risico’s op brand of niet functioneren van het apparaat.

    Lees verder
  6. Wanneer gebruikt u een speciale functie bij telescoopgeleiders?

    Wanneer gebruikt u een speciale functie bij telescoopgeleiders?

    Met een eenvoudige telescoopgeleider kunt u lades, modules, rekken en veel andere constructies moeiteloos naar buiten trekken en weer terugduwen. Maar onze geleiders bieden nog een aantal extra functionaliteiten. Hieronder concentreren we ons op twee speciale functies:

    Lees verder
  7. Video: waarom kiezen engineers voor kunststof draaigrendelsluitingen?

    Video: waarom kiezen engineers voor kunststof draaigrendelsluitingen?

    De kunststof draaigrendelsluiting biedt alle eigenschappen van een standaard gietzink of RVS draaigrendelsluiting plus extra’s zoals:

    Lees verder
  8. Nieuw – Slim blindklinknagels plaatsen met procescontrole

    Nieuw – Slim blindklinknagels plaatsen met procescontrole

    In deze lastige marktomstandigheden is productieverstoring het laatste waar u op zit te wachten. Foutloos plaatsen van blindklinknagels is essentieel in het productieproces. Onkenhout introduceert een nieuw accugereedschap met geïntegreerd procescontrolesysteem voor correcte plaatsing van blindklinknagels. Met de teller voor controle van het aantal geplaatste nagels gaan er geen foutieve producten de deur uit!

    Lees verder
  9. De 4 beste sluitingen voor voertuigen

    De 4 beste sluitingen voor voertuigen

    Voertuigen hebben hun eigen behoeftes als het op sluitingen aankomt. Ze moeten trillingsbestendig zijn, robuust, corrosiebestendig, vlak ingebouwd kunnen worden en water- en stofdicht zijn. Hieronder hebben wij 4 sluitingen voor u geselecteerd welke voldoen aan de strenge eisen die op voertuigen van toepassing zijn. 

    Lees verder
  10. VIDEO: gasveren inbouwadvies in de praktijk

    VIDEO: gasveren inbouwadvies in de praktijk

    De keuze voor de juiste gasveer is belangrijk voor het bedieningsgemak, de vormgeving en zorgt voor lagere kosten van uw toepassing. Het is tevens cruciaal voor het bereiken van de gewenste functionaliteiten en om een optimale werking te garanderen.
        

    Lees verder

Producten 31-40 van 87

Toon per pagina