Deuren en luiken eenvoudig bedienen

Veel werkvoertuigen zijn voorzien van grote en zware deuren en/of luiken. De keuze voor de juiste toegangstechniek is sterk afhankelijk van hetgeen zich achter het luik bevindt. Voor de verschillende mogelijkheden zoals het afsluiten van elektra met beschermklasse IP56, corrosiebestendige producten voor voertuigen die buiten rijden en lichte materialen voor gewichtsreductie en brandstofbesparing hebben wij een oplossing.

Duurzame oplossingen in agrarische voertuigen
Dankzij een gasveer met dynamische demping wordt het serviceluik met gelijkmatige krachtsverdeling geopend, waardoor de scharnieren ontlast worden en de levensduur wordt verlengd. Daarnaast blijft het serviceluik openstaan tijdens onderhoud en kan het middels een lichte handkracht weer gesloten worden. De gemonteerde sluiting zorgt er voor dat het serviceluik gesloten blijft tijdens het rijden. Uiteraard zijn de scharnieren en de sluiting in corrosiebestendige materialen uitgevoerd. Voor meer informatie over de werking van de gasveer met dynamische demping kijkt u onderstaande video.

Gasveer dynamische demping KUHN Gasveer dynamische demping KUHN https://i.vimeocdn.com/video/470185473-9f1ab4fcd111238db817af0febf645c6e650c725a065b3312cbe14e82d84b4f3-d_100x75?r=pad PT0M55S 2014-04-03 Een gasveer met dynamische demping heeft een constante openingssnelheid, ook als de openingshoek groter is dan 90°. Door de verschuiving van het zwaartepunt van het paneel, zal bij een gewone gasveer de openingssnelheid toenemen: het paneel zwaait te snel open en gaat natrillen. Dankzij dynamische demping blijft de snelheid constant en komt het paneel zachtjes tot stilstand. Download de CAD Files van de gasveer op: www.onkenhout.nl/gasveren/speciale-functies-lift-o-mat/gasveer-dynamische-demping.html No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. gas spring,dynamische demping,KUHN,scharnieren,Stabilus,gasveer,gasveren,Onkenhout

Brandstofbesparing; licht gewicht en sterk
Speciale voertuigen, zoals ambulances en brandweerwagens, maken veel kilometers. Om brandstof te besparen is het daarom raadzaam om lichtgewicht materialen te gebruiken. Echter is een compromis op sterkte onbespreekbaar. De keuze van scharnieren komt dan snel uit op aluminium pianoscharnieren. Het scharnier is over de gehele lengte van de deur of paneel te bevestigen en verdeelt daarmee de krachten. Het geheel is daardoor zeer sterk. Ook is er een variant voor sandwichpanelen in aluminium beschikbaar. 

Pianoscharnieren


Aerodynamisch en IP65 afsluiten
De vlakke hefboomsluiting is nagenoeg vlak in te bouwen en daarmee uitermate geschikt voor voertuigen vanwege de aerodynamica. Toegangsluiken kunnen door de aantrekkende werking waterdicht en trillingsvrij gesloten worden. De afsluitbare versie van de sluiting zorgt voor extra bescherming tegen onbevoegd openen. Er zijn verschillende uitwisselbare slotopties te verkrijgen en de sluiting is geschikt voor NEMA4 of IP65 toepassingen.

Sluiting trailer

 Interessante links