Gasveer verhoogt gebruiksgemak in ingenieuze parasol

Royal Botania, producent van luxe tuinmeubelen, heeft met de Palma parasol de Red Dot Design Award gewonnen.
Terecht, want de ontwerpers zijn erin geslaagd om een complexe mechaniek te combineren met een elegant design. De parasol is kenmerkend doordat er geen zichtbare mechanische details in het zicht zitten. Het open- en sluitmechanisme is volledig in de parasol verborgen. 

Zeer eenvoudig te bedienen dankzij verborgen mechaniek
Een gasveer begeleidt de beweging tijdens het openen en sluiten van de parasol. Door dit mechanisme komt de parasol bijna vanzelf in beweging, wat zorgt voor een zeer hoog gebruikerscomfort:

  • Openen: de gebruiker trekt de parasol lichtjes open, waarna de gasveer het overneemt en de parasol helemaal opgespannen wordt.
  • Sluiten: de gebruiker trekt één van de baleinen rustig naar beneden en de parasol vouwt zich heel gemakkelijk weer dicht, geholpen door de verborgen gasveer. 

Royal Botania heeft tijdens het hele ontwerptraject nauw samengewerkt met onze gasveerspecialist. Het resultaat is een parasol met een elegant en minimalistisch design, ondanks de complexe mechaniek. Bekijk de video>>


Wilt u meer weten over de Palma? Ga door naar www.royalbotania.com.

Uitspraak van de jury van de Red Dot Award: "Deze parasol is fascinerend door een in het oog springende, minimalistische vorm, net als de slim geïntegreerde, innovatieve functionaliteit die echt bijzonder en verbluffend is."

Laat u adviseren bij het intekenen van een gasveer 
Het lijkt eenvoudig, maar het selecteren van de geschikte gasveer en het bepalen van de correcte inbouwwijze is een complexe zaak. Zeker wanneer de inbouwruimte beperkt is. Vraag ons advies, zo kunnen we:

  • de nodige berekeningen maken
  • de beweging nabootsen in ons simulatieprogramma
  • u helpen bij het inbouwen


Klik en ga door naar producten of gerelateerde artikels: