Reductie assemblagekosten door innovatieve klinkverbindingen

De overstap van lassen naar klinken heeft vele voordelen. Zo kunnen meerdere handelingen op één werkplaats plaatsvinden. Het assembleren van de onderdelen is zeer eenvoudig en heeft geen nabewerking nodig. Maar bovenal is het mogelijk tot wel 80% te besparen op montagetijd.

Förster-Technik is wereldwijd de pionier in de kalverstal voor het voeren van kalveren. Het bedrijf loopt voorop in ontwikkeling en geeft vorm aan belangrijke trends. De door hen geproduceerde apparaten worden meestal in stallen gebruikt en moeten daarom stabiel zijn. Tot nu toe hebben zij de behuizingen van automaten gelast uit roestvaststalen platen. Men was op zoek naar een oplossing voor de tijdrovende voor- en nabewerking van het lasproces. Processen als slijpen en beitsen, maar ook het richten vanwege thermische vervorming, kostten hen enorm veel tijd.

Van lassen naar klinken
In samenwerking met Heyman is het lasproces omgezet naar klinktechnologie. Förster-Technik gebruikt nu verschillende blindklinknagels afgestemd op de betreffende eisen. Door de overgang van lassen naar klinken is het proces verkort, nabewerking zoals slijpen en richten zijn nu niet meer nodig. Met het accugereedschap is het klinken eenvoudig, zeer proceszeker en tijdbesparend.
 
Bekijk de video en ontdek welke voordelen men bij Förster-Technik heeft ervaren: 


Voordelen van klinken ten opzichte van lassen:

  • Klinken maakt modulaire opbouw van de constructie mogelijk
  • Significante kostenbesparing en kortere doorlooptijd
  • Nauwkeurige, consistente en stabiele verbindingen
  • Eenvoudige uitlijning door voorgemonteerde montagegaten
  • Forse verbetering van de werkomstandigheden

Klik op de afbeelding en bekijk de specifieke productspecificaties, download CAD Files of vraag een monster aan: