Klinkbouten, de oplossing voor loslopende bout-moerverbindingen

Samen met Kverneland Group, een ontwikkelaar en producent van landbouwwerktuigen, vonden wij dé oplossing om een betrouwbare verbinding te realiseren voor het bevestigen van sproeiarmen aan het chassis van de spuit-installatie.

Loslopende bout-moerverbindingen
De toegepaste bout-moerverbindingen kwamen los en braken soms ook af. Ook maakt het hoge aandraaimoment bij bout-moerverbindingen het noodzakelijk om de moeraanzetters in een reactiearm op te spannen, waardoor het aandraaien van de verbindingen tijdrovend is en lastig toe te passen in krappe ruimtes.

Oplossing met Bobtail klinkbouten
Door gebruik te gaan maken van Bobtail klinkbouten (lockbolts) heeft Kverneland Group een goede en betrouwbare oplossing gevonden. Bij plaatsing van Bobtail klinkbouten wordt zonder rotatie een zeer consistente en hoge voorspanning opgebouwd. Vergeleken met bout moer verbindingen biedt de Bobtail een 5 tot 10 maal hogere vermoeiingssterkte. Verder is geen sluitring onder de kop nodig, omdat het plaatoppervlak niet beschadigd wordt. Ook ten aanzien van de bereikbaarheid tijdens assemblage biedt de Bobtail voordelen, omdat het compacte gereedschap slechts aan één zijde van het werkstuk nodig is. Tevens worden de Bobtail klinkbouten razendsnel en geruisloos geïnstalleerd.

Klik op de video en bekijk de ervaring van Kverneland Group >>

Klik op onderstaand product voor productspecificatie en CAD Files


Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies