Snel en duurzaam assembleren

Steeds kortere productlevenscycli, veroorzaakt door versnelling in techniek en veranderende klantwensen, vraagt om flexibele productieprocessen. Met modulaire productopbouw is het mogelijk om in een laat stadium van het productieproces flexibel in te spelen op de klantenwensen. Dit past perfect in Quick Response Manufacturing (QRM) om doorlooptijden te verkorten.

Lean manufacturing met inpersschroefdraad
Ultimaker ontwikkelt en produceert 3D printers voor industriële klanten en de educatieve markt. Voor de hoogteverstelling van de printtafel “heated bed” heeft Ultimaker gekozen om losse schroeven met een verzonken kop te vervangen door inpersdraadeinden. Deze oplossing reduceert het aantal bevestigingsmiddelen en bespaart assemblagetijd. Aan de hand van onze kostprijsanalyse kwamen de inpersdraadeinden als meest efficiënte oplossing naar voren.
Bekijk in de video de voordelen van de inpersdraadeinden voor Ultimaker: 

Machinebouw-Snel assembleren

Reductie assemblagekosten door innovatieve klinkverbindingen
Lassen wordt veel toegepast in de agrarische markt maar vraagt om vakmanschap en is zeer tijdrovend. Daarom stappen steeds meer bedrijven over op klinken i.p.v. lassen. Hiermee zijn zij verzekerd van een zeer sterke en duurzame verbinding en wordt tevens de doorlooptijd verkort, de productiecapaciteit verhoogd en de productiekosten verlaagd.
De klantencase van Förster-Technik laat al deze voordelen en de enorme tijdsbesparing duidelijk zien.
Bekijk de video:


Efficiënt en flexibel klinkproces vervangt lasproces bij high-end machinebouwer
Een groot voordeel van de overgang van lassen naar klinken is reductie in de doorlooptijd. Met het klinken van de onderdelen is het kwaliteitsniveau eenvoudig te waarborgen door foutloze montage. Hierdoor worden niet alleen materialen bespaard, maar is het ook mogelijk om de doorlooptijden aanzienlijk in te korten. Bekijk de ervaring van onze klant ZAHORANSKY:


Interessante links

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies