De 3 grootste voordelen van pianoscharnieren

Pianoscharnieren vallen niet altijd op, maar worden juist in veeleisende toepassingen gebruikt. Ze bieden namelijk belangrijke voordelen zoals:

 

  • Gemakkelijk uit te lijnen:
    Een lang pianoscharnier is veel makkelijker uit te lijnen dan bijv. 2 losse scharnieren die perfect op elkaar afgesteld moeten worden.

  • Trillingsbestendig:
    Trillingen worden over de hele lengte van het pianoscharnier opgevangen. Dit maakt het scharnier niet alleen veel trillingsbestendiger dan 2 losse scharnieren, het verlengt ook de levensduur van het eindproduct.

  • Vandalismebestendig:
    Wanneer er kracht wordt uitgeoefend op het pianoscharnier wordt de belasting gelijkmatig verdeeld over de hele lengte van het scharnier en de vele bevestigingspunten. Het scharnier is daarom sterk en moeilijk los te trekken of te forceren.


Bekijk hier het overzicht van pianoscharnieren en download een CAD File>>

Bekijk de voorbeelden uit de praktijk:

Gemakkelijk uit te lijnen

Het grote bagageluik van een bus kunt u voorzien van een pianoscharnier. Dankzij het pianoscharnier is het uitlijnen van dit luik geen probleem, waardoor veel tijd bespaard wordt tijdens assemblage. Het scharnier is daarnaast geschikt om het gewicht van het bagageluik te dragen. Het gebruik van aluminium pianoscharnieren als alternatief levert een gewichtsbesparing op met behoud van voldoende sterkte voor de constructie.

 

Trillingsbestendig

In ziekenhuizen en hotels worden industriële wasmachines en drogers gebruikt. Deze toestellen worden bijna fulltime ingezet, waardoor de onderdelen aan zeer specifieke eisen moeten voldoen. Pianoscharnieren zijn trillingsbestendig en bestand tegen zware belasting, waardoor de levensduur van het product verlengd wordt.

 

Vandalismebestendig

Bankautomaten hebben achterin dienstluiken die enkel toegankelijk zijn voor bankpersoneel. De luiken zijn uitgerust met hoogwaardige sluitingen, maar ook de scharnieren dienen vandalismebestendig te zijn. Omdat het pianoscharnier over de hele lengte van het luik is bevestigd, is er geen aangrijpingspunt voor bijvoorbeeld een koevoet. Hierdoor presteren pianoscharnieren het best en worden ze het meest toegepast in bankautomaten.

Korte levertijd
Voor prototypebouw liggen courante pianoscharnieren op voorraad, maar ook de overige pianoscharnieren hebben een relatief korte levertijd.

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies