Praktijkvoorbeeld inpersen - Montage printplaat bij Brink Climate Systems

De toepassingMontage printplaat
Voor de montage van een printplaat in een WTW ventilatie-unit (hiernaast afgebeeld) werden inpersdraadeinden toegepast. De printplaat voor het bedieningspaneel werd met behulp van een Nylon afstandsteun op het bediendeel vast geschroefd.   
   

Mogelijk alternatief
Met Pem snaptop inpersafstandsteunen is een printplaat te bevestigen met een simpele klik. Deze oplossing reduceert het aantal bevestigingsmiddelen en bespaart assemblagetijd. In onderstaand voorbeeld hebben wij naast de huidige montage methode gekeken naar het inpersen van de Pem snaptop afstandsteunen met handmatige en automatische aanvoer van de bevestigers.

Maak het verschil meetbaar
Wij hebben een analysemodel ontwikkeld, dat zowel de zichtbare als de niet-zichtbare kosten van een bevestigingssysteem voor u in kaart brengt. Deze ‘Onkenhout-formule’ stelt u in staat de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken en maakt de te behalen besparingen meetbaar. U weet dus altijd zeker dat u kiest voor een bevestiging die het beste past bij uw product.

Conclusie
Met het inpersen van de snaptop afstandsteunen met handmatige aanvoer wordt het beste resultaat behaald. Op de totale geïnstalleerde kosten wordt een besparing van 37% gerealiseerd.

Additionele besparingen
De methode met automatische aanvoer van de bevestiger is in deze analyse niet de optimale oplossing indien de investering alleen voor dit project moet worden gedaan. De bezettingsgraad voor dit project is slechts 8% van de totale capaciteit. Indien de machine ook voor ander werk kan worden ingezet kan een totale besparing worden behaald van 50%. Bijkomend voordeel van de nieuwe methode is de verlaging van de servicekosten en het elimineren van de kosten van inspectie en uitval.