Blokkeerbouten: 3 voordelen in 3 voorbeelden

Blokkeerbouten worden ingezet om bewegende delen te kunnen:

  1. verstellen
  2. blokkeren
  3. vergrendelen

De reden voor veel engineers om dit product in hun ontwerp te gebruiken, komt voort uit drie grote voordelen. Dit zijn de hendel functie, onverliesbare onderdelen en corrosie bestendigheid. In de video hieronder wordt de werking en de voordelen van de blokkeerbout getoond:

Ga door naar het overzicht blokkeerbouten voor productspecificaties en CAD Files >

Toepassingsvoorbeelden

Bekijk onderstaande toepassingen voor inspiratie over blokkeerbouten in de praktijk:

Blokkeerbouten Onkenhout

Broedmachine

De aandrijving van de ventilator in de broedmachine wordt door een volledig uitneembaar paneel afgeschermd. Het paneel wordt middels blokkeerbouten vergrendeld en op zijn plek gehouden. De knop van de blokkeerbout dient tevens als hendel, zodat het paneel eenvoudig uit te nemen is zonder extra handgrepen.

Blokkeerbouten Onkenhout

Heftruck

Robuuste vergrendeling voor de lepels van de heftruck. Door de hendel van de blokkeerbout te draaien naar de ruststand, blijft de pin in ingetrokken positie staan. Nu kan de lepel eenvoudig naar een andere positie verschoven worden, zonder het gebruik van losse schroeven of pennen.

Blokkeerbouten Onkenhout

Verkeersystemen

Om de tekst op het verkeersysteem goed zichtbaar te houden voor de bestuurders, wordt het signaalbord in de juiste richting gedraaid en vergrendeld met een blokkeerbout. Het bord kan in de meest aerodynamische stand gedraaid worden voor vervoer. De tekstwagen staat in weer en wind, waardoor een blokkeerbout uit volledig RVS een vereiste is.

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies