Veiligheid en comfort met afstandbedienbare sluiting

Samen met ERO, Duitslands grootste producent van wijnbouwmachines, werd door middel van de afstandbedienbare sluiting een oplossing gevonden voor het veilig en betrouwbaar sluiten van de panelen in hun nieuwe oogstmachine.

Bij de ontwikkeling van nieuwe druivenoogstmachines is het voor ERO een ontwerpeis om wijnbouwers te helpen concurrerend te blijven. De wijnbouw is arbeidsintensief en seizoensgebonden, hetgeen veel van wijnbouwers vraagt. Om de productiviteit van de wijnboer te verhogen heeft ERO een nieuwe oogstmachine ontworpen, de Grapeliner. De machine is zelfrijdend en oogst de druiven volledig automatisch.

De zijdeuren van de Grapeliner mogen tijdens het rijden onder geen beding open gaan. Buiten het feit dat het onveilig is voor de agrariër en schade brengt aan de wijngaard, beschermt de deur de onderdelen van de machine. ERO producten moeten voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden en daarom is er in deze deur gekozen voor een sluiting die zekerheid biedt bij dynamische belasting.

Bekijk in de video hoe de R4-50 sluiting de spatbord panelen van de Grapeliner betrouwbaar sluit:

De R4-50 afstandbedienbare sluiting is een robuuste kliksluiting met een eenvoudige bediening en een grote houdkracht. De sluiting wordt met de hand op afstand bediend door middel van een stangensysteem of bowdenkabel. De dubbele rotor vangt toleranties op zoals bij deze lange zijdeuren het geval is. Hierdoor is dit de ideale sluiting voor de ERO Grapeliner.

Dhr. Hohl, R&D manager van ERO, licht toe; “Op het weer heeft de Grapeliner geen invloed, maar wel op veiligheid en comfort.”

Gerelateerde producten


Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies