Snel en duurzaam assembleren

Mechanische bevestigers kunnen zeer flexibel worden ingezet en passen perfect in het proces van Lean manufacturing. Het modulair ontwerpen met mechanische bevestigers als verbindingstechniek verkort uw doorlooptijd, vergroot uw productiecapaciteit en verlaagt uw productiekosten.

Voor de agrarische markt hebben wij meerdere oplossingen die een sterke en duurzame verbinding garanderen voor uw toepassing:

  • Klinkbout versus schroefdraadverbindingen
  • Klinken i.p.v. lassen
  • Blindklinken voor veeleisende toepassingen

Klinkbout versus schroefdraadverbindingen in spuitmachine
Aan de mechanische sterkte en betrouwbaarheid van verbindingen in agrarische toepassingen worden extreme eisen gesteld. Onze klinkbouten voldoen aan deze eisen en zijn extreem trillingsbestendig bij dynamische belasting. De eenvoudige visuele inspectie op correcte installatie zorgt voor een onderhoudsvrije verbinding (DIBT goedgekeurd). Bij onze klant Kverneland Group is deze klinkbout toegepast voor het bevestigen van sproeiarmen aan het chassis van de spuit-installatie, een toepassing die moet functioneren onder zeer extreme omstandigheden. Bekijk de video en zie hoe Kverneland met de Bobtail klinkbout razendsnel en geruisloos een zeer betrouwbare verbinding realiseert.


Klinken i.p.v. lassen: snellere doorlooptijden en verlaging van de productiekosten

Lassen wordt veel toegepast in de agrarische markt maar vraagt om vakmanschap en is zeer tijdrovend. Daarom stappen steeds meer bedrijven over op klinken i.p.v. lassen. Hiermee zijn zij verzekerd van een zeer sterke en duurzame verbinding en wordt tevens de doorlooptijd verkort, de productiecapaciteit verhoogd en de productiekosten verlaagd.


Monel blindklinkmoeren voor optimale corrosiebestendigheid

De Monel High torque blindklinkmoer zorgt voor duurzame corrosiebestendige verbindingen. Met de Monel blindklinkmoer voorkomt u het klassieke probleem van "vreten" van roestvaststaal op roestvaststaal. Dit is een veel voorkomend probleem in de agrarische markt. Bij het losdraaien van de verbinding draait de blindklinkmoer niet mee en is het gebruik van montagepasta overbodig. Monel is zeer corrosiebestendig tegen de meeste organische zuren en heeft een uitzonderlijke warmtevastheid (geschikt voor hoge temperaturen).
 

 

Voor vragen en meer informatie kunt u contact met ons opnemen via +31 (0)20 6600 202.

 

Interessante links

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies