Cargo bikes

  cargobike markt

  De cargo bike-markt is een nieuwe en snel groeiende markt met veel start-ups en vernieuwende (groene) techniek. Wij kunnen helpen om het ontwerp van de fiets en transportbak te optimaliseren en het assemblageproces te verbeteren. Dit doen wij met onze expertise in Access & Fastening solutions. Samen met onze huidige klanten hebben we al verschillende “proven concepts” voor de cargo bike-markt ontwikkeld. Er is dus al veel ervaring in de cargo bike-markt opgedaan en daardoor begrijpen wij de eisen en uitdagingen die in deze markt voorop staan:

  • Gebruiksvriendelijk
  • Vandalismebestendig en robuust
  • Lokale ondersteuning 
  • Elektromechanische sluitingen - een doordacht systeem
  • Beschikbaarheid


  Gebruiksvriendelijk

  De cargo bike moet eenvoudig en snel te bedienen zijn. De hoeveelheid aan leveringen die je kan doen per dag, wordt voor een groot deel bepaald door de tijd die je kwijt bent aan alle handelingen met de fiets; parkeren, openen van de transportbak, pakketjes pakken, afsluiten, etc. Onze oplossingen bieden snellere en efficiënte bediening, maar daarnaast ook een hoog gebruikscomfort voor een hoogwaardige beleving van de bestuurder.

  Vandalismebestendig en robuust
  De dynamische belasting en schokken die de cargo bike krijgt te verwerken tijdens het gebruik zijn erg hoog. Alles op de fiets moet daarom ontworpen zijn om het extreme krachtenspel te kunnen weerstaan. Daarnaast moeten ze ook vandaalbestendig zijn en inbraak voorkomen. Onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben zich bewezen in meerdere toepassingen voor voertuigen.

  Lokale ondersteuning 
  Onze experts kijken samen met u naar de beste oplossing en dat doen we bij u aan de tekentafel. Wij bieden een grote variëteit aan Access en Fastening oplossingen die geschikt zijn voor toepassingen in en op de cargo bike. Hiermee kunnen we het ontwerp van de cargo bike optimaliseren volgens uw eisen en wensen, maar kijken we direct ook naar de maakbaarheid en de efficiëntie van het assemblage proces. Alle expertise onder één dak.

  Elektromechanische sluitingen - een doordacht systeem
  De energietransitie van fossiele brandstof naar elektrisch biedt niet alleen kans voor de opkomst van elektrisch aangedreven voertuigen, zoals de cargo bike, maar ook voor de kans om te digitaliseren. De aanwezigheid van een stroomvoorziening geeft de mogelijkheid om de cargo bike te voorzien van elektromechanische sluitingen, die met software aangestuurd kunnen worden. Het sleutelmanagement van de cargo bike vloot wordt eenvoudig en centraal geregeld.

  Beschikbaarheid
  Een prototype bouwen of producten testen is van groot belang bij het ontwerpen van de beste oplossing. Onze lokale voorraad van standaard producten geeft de mogelijkheid om snel samples beschikbaar te hebben. Ook voor spare parts voor de after sales market biedt dit een snelle responsetijd voor het acuut verhelpen van een storing en adequaat onderhoud van de cargo bikes.


 1. Out of the box: eenvoudige toegang tot de transportbak

  Out of the box: eenvoudige toegang tot de transportbak

  Waar fabrikanten van cargo bikes traditioneel kiezen voor een scharnierende deur of klep van de transportbak, heeft Urban Arrow een innovatieve oplossing gevonden voor hun CRAFT-model. Dit model is specifiek ontworpen voor de stedelijke servicemonteur om zijn werk makkelijker, leuker en gezonder te maken. 

  Lees verder
 2. De beste oplossing voor toegang en afsluiten van de cargo box

  De beste oplossing voor toegang en afsluiten van de cargo box

  Eén van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van de transportbak van de cargo bike is het sluitsysteem. De eisen die gesteld werden:

  Lees verder
 3. Innovatieve beveiligingstechniek voor pakketfiets

  Innovatieve beveiligingstechniek voor pakketfiets

  Flevobike, producent van o.a. ligfietsen, zocht voor de pakketfiets van DHL naar een oplossing om pakketten veilig en gebruiksvriendelijk op te bergen en te vervoeren. Met onze hulp kozen zij voor de elektromechanische palsluiting.

  Lees verder