Gasveren verhogen veiligheid en onderhoudsgemak van videowall

Barco's nieuwste videomuur is een naadloze reeks LCD-schermen die gebruikt wordt als een informatiemuur in controlekamers van luchthavens, verkeerscentra, op handelsbeurzen en bij nieuwszenders.

Niet alleen de buitenkant van dit systeem is state-of-the-art, ook het interieur is modern en gemakkelijk te onderhouden dankzij de innovatieve montageoplossing met ingebouwde gasveren.

gasveren barco video wall

Veiligheid tijdens onderhoudswerkzaamheden
De schermen die in de videowand zijn geïnstalleerd wegen elk 15 kg en zijn vanwege de ontbrekende beschermrand zeer gevoelig. Voor onderhoud en reparatie is toegang tot de achterkant van de schermen essentieel, maar is het ook cruciaal dat de schermen elkaar niet raken.

Om deze reden heeft Barco een montagesysteem met gasveren ontwikkeld dat het gewicht van de schermen absorbeert en ervoor zorgt dat ze eenvoudig gekanteld kunnen worden. De engineers van Barco hebben hierbij gebruik gemaakt van onze technische ondersteuning en ons inbouwadvies.

Laat u adviseren
Het lijkt eenvoudig, maar het selecteren van de geschikte gasveer en het bepalen van de correct inbouwwijze is een complexe zaak. Vraag advies aan onze projectingenieur gasveren via 020 660 02 02, of klik hier voor het formulier inbouwadvies gasveren. We kunnen u ondersteunen bij:

  • het maken van technische berekeningen
  • de beweging nabootsen in ons simulatieprogramma
  • het inbouwen van prototypes op locatie

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.